یادگیری مبتنی بر علاقه چیست؟
یادگیری مبتنی بر علاقه واقعاً به همان سادگی است که به نظر میرسد. تقریباً میتوان آن را برای هر فلسفه مدرسهای که استفاده میکنید به کار برد. این یک طرز فکر و رویکردی برای آموزش کودکان شماست. شما به عنوان والدین یا مربیان تشخیص میدهید که آنها افراد کاملی هستند، با علایق و علایق خود. سپس، وقت میگذارید تا به آرامی آنچه را که کنجکاوی آنها را برمیانگیزد، کشف کنید. این مستلزم عادت به حضور و توجه است، دیدن آنچه که باعث روشن شدن کودکانتان میشود.
اگر به موضوعی که مورد بحث قرار میگیرد علاقه ندارید، توجه کردن برایتان مشکل است؟ اگر موضوع شخصاً با شما مرتبط نباشد، برای گوش دادن به مشکل برخورد میکنید؟ برای فرزندان شما هم همینطور است. اما، با یادگیری مبتنی بر علاقه، کودکان شما دوچندان در مورد موضوع و یادگیری هیجان زده میشوند، زیرا این نوع یادگیری برای آنها ساخته شده است.
یادگیری مبتنی بر علاقه چگونه میتواند در هوم اسکول شما جای بگیرد؟
یادگیری مبتنی بر علاقه اجازه دادن به علایق کودک در فرآیند یادگیری است. این بدان معناست که والدین به آنچه کودک در مورد آن کنجکاو است، از انجام آن لذت میبرد و به طور طبیعی به آن جذب میشود توجه میکنند. سپس والدین به کودک کمک می کنند تا این علاقه را بیاموزد. از آنجایی که این ممکن است شامل سفرهای میدانی، کتابهای کتابخانهای، تحقیقات، پروژهها و موارد دیگر باشد، مهارتهای آکادمیک زیادی وجود دارد که تمرین میشوند و دانش محتوایی زیادی آموخته میشود که همگی با هدف کمک به کودک در تعقیب علایق خاص خود انجام میشود.
علایق از کودکی به فرزند دیگر و خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت خواهد بود. والدین ممکن است به دنبال راه هایی باشند که منجر به تمرین یا دانش بیشتر آکادمیک برای یادگیری علاقه مورد نظر کودک شوند، مانند گنجاندن مطالعه در مورد آن علاقه، رفتن به یک سفر میدانی مناسب، یا تقویت بخش های خاصی از برنامه درسی. برای مثال، والدین میتوانند مطالعات نجومی بیشتری را برای کودکی که مجذوب سیاهچالهها است، اضافه کنند، یا والدین میتوانند برای کودکی که به جنگ تحمیلی علاقهمند شده، سفرهای میدانی به میدانهای جنگ و موزهها اضافه کنند. برای کودکی که به فوتبال علاقه مند است، والدین میتوانند با ترسیم مکانهای تیم روی نقشه جهان به او در یادگیری جغرافیا کمک کنند.
اهمیت یادگیری مبتنی بر علاقه در کودکان
ما میدانیم که کودکان زمانی که علاقهمند و درگیر هستند بهتر یاد میگیرند. استفاده از علایق کودکان بهعنوان مبنایی برای تصمیمگیری در مورد برنامه درسی، کمک میکند تا اطمینان حاصل کنیم که یادگیری نه تنها جالب، بلکه برای کودکان معنادار و مرتبط است. پاسخگویی به نقاط قوت، تواناییها و علایق کودکان به تضمین انگیزه و مشارکت در یادگیری کمک میکند. برنامههای مبتنی بر علاقه مؤثر فراتر از اجازه دادن به کودکان برای انجام هر کاری که میخواهند را شامل میشود. در واقع آنها معمولاً به اندازه هر شکل دیگری از برنامه شامل برنامه ریزی و تدبیر هستند.
چگونه فضای آموزش و یادگیری برای کودکان را سرگرم کننده کنیم؟ |
آموزش در خانه نباید خسته کننده باشد
نه واقعاً، آموزش در خانه نباید خسته کننده باشد و بر اساس برنامه درسی که آنلاین خریده اید هدایت شود. آموزش در خانه می تواند برای همه سرگرم کننده، شخصی و جذاب باشد. چگونه؟
برای هر کسی که با این مفهوم آشنا نیست، یادگیری مبتنی بر علاقه این ایده است که کنجکاوی فرزندان خود را دنبال کنید و دروس مدرسه خانگی را حول علایق آنها بسازید. همچنین ممکن است آن را بشنوید که به آن یادگیری جهتدار لذت، یادگیری هیجانمحور، یا دنبالهروی خرگوش میگویند به این معنی که شما دنبالهروی خرگوش علایق خود را میکنید.
هر کودکی چیزی دارد که به طور طبیعی به آن علاقه دارد یا در مورد آن کنجکاو است. به عنوان یک مادر در خانه، میتوانید به آن موضوعات توجه داشته باشید و به کودک خود کمک کنید تا در مورد آن علاقه یاد بگیرد. اگر مایل به حمایت و پرورش علایق رو به رشد فرزندانتان هستید، میتوانید علایق فرزندانتان را در ریتم مدرسه خانگی خود ادغام کنید اما گاهی اوقات باید خارج از چارچوب فکر کنید.
استفاده از علایق، نه فقط دنبال کردن آنها
هنگامی که تعادل بین جهت گیری بزرگسالان و کودکان را در نظر میگیریم، اگر به استفاده از علایق کودکان فکر کنیم و نه تنها از آنها پیروی کنیم، میتواند مفید باشد. وقتی خودمان را دنبال علایق کودکان میدانیم، تمایل داریم کودکان را مسئول برنامه ببینیم، که ممکن است ما را به حداقل رساندن نقش خود سوق دهد.
با این حال، اگر از علایق کودکان استفاده کنیم، میتوانیم علاقه را بهعنوان نقطه شروع کاری که انجام میدهیم ببینیم، نه به عنوان نقطه پایان. سپس نقش ما، در مشارکت با کودکان، تبدیل علاقه به یک تجربه یادگیری مؤثر است، نه اینکه فرض کنیم یک تجربه صرفاً به این دلیل که توسط کودک انتخاب شده یا هدایت شده ارزشمند است.
تمرکز ما باید روی جایی باشد که یک ایده به آن منتهی میشود، نه به منبع آن. یک ایده خوب معمولاً به یک علاقه تبدیل میشود، خواه از طرف یک کودک باشد، گروهی از کودکان، خانواده، مربی یا جای دیگری. ما نباید نگران باشیم که با معرفی زمینههای بالقوه مورد علاقه، در خلاقیت یا آزادی انتخاب کودکان دخالت میکنیم. کودکان به احتمال زیاد درباره منبع یک ایده فکر نمیکنند. اگر به آن منابع علاقه داشته باشد، آن را میگیرند و مال خود میکنند.
یادگیری و گسترش علایق
کودکان فقط میتوانند به چیزهایی علاقه مند شوند که قبلاً در مورد آن میدانند. اگر تمرکز ما فقط روی چیزهایی باشد که بچه ها قبلاً به آن علاقه دارند، مجموعه محدودی از ایده ها و علایق برای استفاده از آنها خواهیم داشت. این استخر محدود با ایجاد یک برنامه غنی و جذاب با همکاری کودکان و خانواده ها تداخل خواهد داشت. در حالی که تصمیمات برنامه درسی ما باید به کودکان احترام بگذارد و آنها را درگیر کند، در نهایت، ایجاد برنامه درسی مسئولیت ماست و البته یکی از مواردی است که با مشارکت کودکان و والدین یا مربیان انجام میشود.
استفاده از علایق کودکان برای ارائه تجربیات یادگیری جذاب و معنادار مهم است، اما نقش ما به عنوان مربی نیز این است که ایده ها و علایق جدید را معرفی کنیم. گاهی اوقات اینها چیزهایی هستند که می دانیم برای کودکان مهم است که یاد بگیرند، اما ممکن است هرگز به عنوان یک علاقه ظاهر نشوند به عنوان مثال، ایمنی جاده، پایداری یا تغذیه. موضوعات زیادی وجود دارد که می دانیم وقتی بچه ها با آنها آشنا شوند به آنها علاقه مند می شوند برای مثال آشپزی یا باغبانی. اگر قبل از معرفی موضوعات منتظر باشیم تا بچه ها علاقه نشان دهند، ممکن است اصلاً فرصت معرفی آنها را از دست بدهیم.
یادگیری در خانه چیست؟ |
انتخابی بودن یادگیری
استفاده مؤثر از علایق کودکان مستلزم انتخابی بودن ماست. برنامه ریزی برای منافع همه به یکباره غیرممکن است. به جای گسترش هر علاقه گذرا، ما نیاز به توسعه مهارتهایی برای شناسایی و انتخاب علایقی داریم که ارزش گسترش دارند. علاوه بر این، علایق همه به یک اندازه جالب نیستند.
با تفکر دقیق در مورد اینکه چگونه به هر علاقهای پاسخ میدهیم، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که از زمان و تلاش خود بهترین استفاده را میکنیم و فرصتهای کودکان را برای یادگیری معنادار و جالب به حداکثر میرسانیم.
گاهی اوقات بهترین پاسخ به یک علاقه این است که به سادگی آن را با یک نظر، یک سؤال، یا ارائه برخی منابع و مواد برای توضیح آنچه در حال رخ دادن است، تأیید کنید. یا ممکن است آن را یادداشت کنیم یا برای استفاده احتمالی در آینده در حافظه خود ذخیره کنیم و گاهی اوقات ممکن است شروع یک پروژه بزرگتر و درگیرتر مبتنی بر علاقه باشد.
هنگام انتخاب علایق برای پیگیری با جزئیات بیشتر، در نظر بگیرید که کدام موارد :
- بیشترین پتانسیل را برای گسترش دارند
- ممکن است برای سایر کودکان یا کل گروه جذابیت بیشتری داشته باشد
- به فرصتهای یادگیری دیگری که ارائه کردهاید پیوند دهید و یادگیری فعلی کودکان را تثبیت یا گسترش دهید
- پیوند به نتایج یادگیری بر اساس چارچوب یادگیری اولیه
تجربه شما و پاسخهای کودکان به شما کمک میکند تا در مورد معرفی ایدههای جدید و علایق احتمالی تصمیمات خوبی بگیرید. یک علاقه قوی، شتاب خاص خود را ایجاد میکند و اگر اجازه دهید آن شتاب هم شما و هم کودکان شما را به انواع مسیرهای جالب میبرد.
فراگیر بودن یادگیری مبتنی بر علاقه
یادگیری مبتنی بر علاقه یک آموزش محدود نیست. در حالی که ممکن است یک موضوع فراگیر باشد، میتواند موارد بسیار زیادی را در برگیرد و میتوان آن را به گونهای گسترش داد که برای چندین کودک، در گروههای سنی متعدد و دربرگیرنده موضوعات متعدد باشد. تنها محدودیت خلاقیت خودتان است!
یافتن منابع
مهمترین مفهوم یادگیری مبتنی بر علاقه این است که شما مسئول یافتن چیزی هستید که فرزندانتان را زنده میکند و سپس این فرصت را دارید که از آن به عنوان ابزاری برای برانگیختن اشتیاق آنها برای یادگیری استفاده کنید. اگرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما به لطف شگفتیهای فناوری مدرن، ما به معنای واقعی کلمه در منابع آموزش خانگی شنا میکنیم. هرگز قبلاً این همه منابع باورنکردنی وجود نداشته است که بسیاری از آنها مستقیماً از تلفن یا رایانه شما در دسترس هستند.
یادگیری مبتنی بر علاقه چگونه است؟
شروع با علاقه کودک و ساختار درسهای خانه داری حول آن موضوع چگونه به نظر میرسد؟ چگونه همه موضوعات مختلفی را که آنها باید یاد بگیرند ترکیب میکنید؟
بیایید باغبانی را به عنوان یکی از موضوعات مورد علاقه کودکان مثال بزنیم:
- آموزش علم : رشد بذر، انواع برگ، گرده افشانی، محتوای خاک، کمپوست سازی، کوددهی، رشد یک گیاه در انواع مختلف خاک یا سطوح مختلف روشنایی و غیره.
- آموزش تاریخ: تاریخچه پیرامون کشت گیاهان – تمدن باستانی و تکنیک های باغبانی بومی، تناوب زراعی، بریدن و سوزاندن، حرکت دانه ها در سراسر جهان، ظهور و سقوط محصولات نقدی و غیره.
- آموزش هنرهای زبانی: کتاب های مصور باغبانی، خواندن و روایت کتاب های الهام گرفته از طبیعت یا باغ، ایجاد یک داستان تخیلی که در باغچه حیاط خلوت شما اتفاق میافتد، تهیه گزارشی درباره باغ در پایان فصل و غیره.
- آموزش ریاضی : شمارش و مرتبسازی بذر، ترسیم تعداد دانههای جوانهزده و نمودار نتایج تولید، رشد روزانه، دانشآموزان بزرگتر میتوانند روی برنامهریزی باغبانی فوت مربع کار کنند، فضای باغ را اندازهگیری کنند، تعیین کنند که چند گیاه میتواند وجود داشته باشد، رشد کند و غیره
- آموزش زبان خارجی : کلمات گیاهان، سبزیجات، گل ها و غیره را یاد بگیرند.
- آموزشهای متفرقه : رنگهای طبیعی را با گلهای باغ درست کنید، یک وعده غذایی کاملاً از باغ بخورید (هنر آشپزی)، چیزی برای یک بازار کشاورزان محلی تولید کنید و اجازه دهید بچه ها رهبری را در دست بگیرند (کارآفرینی)، فضای باغی را فقط برای بچه ها ایجاد کنید و عقب نشینی کنید، چیدمان های گل را تمرین کنید، کلاژهای طبیعت بسازید و غیره.
مطالبی که میتواند برای شما مفید باشد :