جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

یادگیری مهارتهای فرزندپروری

یادگیری مهارتهای فرزندپروری
خلاصه آنچه در این مطلب خواهید خواند
فرزندپروری مهم است زیرا هدف آن تربیت فرزندان و در حین انجام این کار، فراهم کردن محیطی آموزشی، سالم، امن، محبت آمیز و مراقبتی برای کودکان در طول رشد آنهاست. تربیت کودکان، آنها را برای زندگی آماده می‌کند و با گذراندن تمام مراحل رشد، آنها را به بزرگسالی هدایت می‌کند.

فرزندپروری و یادگیری آن : چرا مهم است؟ و چگونه می‌توان بر مهارتهای تبدیل شدن به یک والدین خوب مسلط شد؟

یادگیری مهارتهای فرزندپروری از این جهت دارای اهمیت زیادی است که در صورت بهینه بودن مهارتها و رفتارهای والدین، تأثیر مثبتی بر عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، رشد شناختی و رفتار کودکان دارد. والدین در میزان پاسخگویی به سیگنال‌های کودکان و کنترل رفتار آنها با هم تفاوت دارند. مراقبت با کیفیت بالا که با رویکردی حساس، محرک شناختی و با کنترل متوسط مشخص می‌شود، برای رشد و ایمنی کودکان بسیار مهم است.

علاوه بر این والدین نقش مهمی در تقویت یادگیری زودهنگام کودکان مانند توانایی‌های زبانی و حل مسئله و همچنین در شکل دادن به مهارتهای اجتماعی-عاطفی آنها مانند تنظیم هیجان، واکنش پذیری به استرس و عزت نفس) ایفا می‌کنند. با توجه به اینکه مهارتهای فرزندپروری را می توان کسب کرد و از نسلی به نسل دیگر منتقل کرد، تلاش مستمر برای ارتقای کیفیت مراقبت از آن حائز اهمیت است.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
یادگیری مهارتهای فرزندپروری در صورت بهینه بودن مهارتها و رفتارهای والدین، تأثیر مثبتی بر عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، رشد شناختی و رفتار کودکان دارد.

پدر و مادر خوب بودن به چه معناست؟

والدین بدون توجه به همه خوشبختی‌هایی که برای خانواده به ارمغان می‌آورد می‌تواند طاقت فرسا باشد. به همین دلیل است که حمایت والدین برای کمک به والدین جدید برای کسب اعتماد به نفس کلیدی است.

    مطلب مرتبط : والدین خوب چه ویژگی هایی دارند؟

اهمیت فرزندپروری و یادگیری چیست؟

بنا به تعریف، فرزندپروری مهم است زیرا هدف آن تربیت فرزندان و در حین انجام این کار، فراهم کردن محیطی آموزشی، سالم، امن، محبت آمیز و مراقبتی برای کودکان در طول رشد آنهاست. تربیت کودکان، آنها را برای زندگی آماده می‌کند و با گذراندن تمام مراحل رشد، آنها را به بزرگسالی هدایت می‌کند.

به عنوان والدین، مهم است که خود را با اختصاص دادن زمان برای یادگیری برخی از مهارتهای فرزندپروری که به شما در تربیت، تأمین، مراقبت و پرورش فرزندان آینده کمک می‌کند، آماده کنید.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
فرزندپروری مهم است زیرا هدف آن تربیت فرزندان و در حین انجام این کار، فراهم کردن محیطی آموزشی، سالم، امن، محبت آمیز و مراقبتی برای کودکان در طول رشد آنهاست.

چرا فرزندپروری و یادگیری اینکه چگونه والدین بهتری باشیم مهم است؟

آوردن یک کودک به دنیا با مسئولیت بزرگی همراه است که آنها را برای بزرگسالی آماده می‌کند. نقش والدین مهم است زیرا وظیفه آن مراقبت از کودکان محافظت از آنها در برابر آسیب و تضمین سلامت جسمی و روانی است. محافظت از کودک، تعیین مرزهایی است که محیطی امن را برای رشد و یادگیری کودک فراهم می‌کند. تعلیم و تربیت کودک به معنای ارائه محیطی امن و دوست داشتنی پر از فرصتهایی است که به رشد او کمک می‌کند، همراه با تمام ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری و همچنین گسترش پتانسیل‌هایشان. 

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
محافظت از کودک، تعیین مرزهایی است که محیطی امن را برای رشد و یادگیری کودک فراهم می‌کند.

در اینجا دو بخش وجود دارد که بسیار تحت تأثیر فرزندپروری قرار دارند :

1. فرزندپروری و تأثیر آن بر سلامت عمومی

در بخش بهداشت، فرزندپروری یکی از عوامل شماره یک است که بر سلامت عمومی تأثیر زیادی دارد. چرا؟ وقتی صحبت از سلامتی کودک به میان می‌آید، فرزندپروری بزرگ‌ترین متغیر را نشان می‌دهد، مثلاً آیا کودک بیمار است یا تصادف کرده است. مهمتر از آن، تربیت کودک پیش درآمد نسل بعدی و مشکلات دوران بزرگسالی است. همانطور که گفته شد، والدین مهمترین شخصیت در زندگی کودک هستند. والدین یک مادر و پدر هستند، اما می‌توانند افراد دیگری هم باشند که نقش والدین را برای کودک به عهده می‌گیرند. به محض تولد، کودکان به والدین خود وابسته هستند و برای رشد و تکامل در عین شادی و سلامت نیاز به مراقبت دارند.

2. چگونه فرزندپروری برای جامعه مهم است

فرزندپروری نقش بسیار مهمی برای جامعه ایفا می‌کند زیرا نقش والدین نشان دادن و آموزش به فرزندان خود در زمینه ارتباطات، نحوه عشق ورزیدن، مهارتهای اجتماعی و هر شکلی از تعامل با انسانهای دیگر است. چگونه؟ خانواده اولین شکل ساختار اجتماعی است که برای کودکان شناخته شده است. ارتباط بین والدین و فرزندشان برای رشد مهارتهای شناختی، جسمی، ذهنی، روحی و اجتماعی کودکان اساسی است و این والدین هستند که با تربیت نسلهای آینده جامعه را می‌سازند.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
فرزندپروری نقش بسیار مهمی برای جامعه ایفا می‌کند زیرا نقش والدین نشان دادن و آموزش به فرزندان خود در زمینه ارتباطات، نحوه عشق ورزیدن، مهارتهای اجتماعی و هر شکلی از تعامل با انسانهای دیگر است.

چگونه بر مهارتهای فرزندپروری مسلط شویم تا والدین خوبی برای فرزند خود شویم؟

حال، چگونه می‌توانیم بر مهارتهای فرزندپروری خود مسلط شویم؟ مهارتهای اساسی برای کسب کدامند؟ بیایید با مطالعه شروع کنیم، آنچه فکر می‌کنیم اصول اصلی است که فرزندان شما را در دوران کودکی راهنمایی می‌کند.

1. اصل دلبستگی

به طور غریزی، انسانها قرار است با انسانهای دیگر در سطح بیوشیمیایی ارتباط برقرار کنند. اولین رابطه‌ای که در زندگی یک فرد برقرار می‌شود، با والدین است. نظریه دلبستگی توسط جان بولبی و مری اینسورث اهمیت پیوند دلبستگی بین فرزندان و والدینشان را توضیح می‌دهد. پیوند ایجاد شده بین آنها نوعی پیشرو است، به این معنی که بر روابط فعلی و آینده کودکان، مهارتهای رفتاری و همچنین مهارتها و قدرت عاطفی آنها تأثیر می‌گذارد. برای تشویق یک پیشرفت مثبت، پیوند دلبستگی باید ایمن باشد. رابطه ایمن بین والدین و فرزندانشان به این معنی است که فرزندان احساس امنیت می‌کنند، اتصال امنی که کلید توسعه سالم است.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
درست مانند بزرگسالان، کودکان هنگام برقراری ارتباط با آنها نیاز به احترام، توجه، تفکر دارند.

2. والدین محترمانه و همدلانه

حتی در دوران کودکی، احترام و توجه به ویژه در مراحل مختلف رشد کودکان اهمیت دارد. درست مانند بزرگسالان، کودکان هنگام برقراری ارتباط با آنها نیاز به احترام، توجه، تفکر دارند. مدنی بودن و مودب بودن باعث رشد مثبت می‌شود و به عنوان مثال باعث یادگیری بهتر، حافظه قوی و پاسخ صحیح به استرس می‌شود.

ارائه یک محیط آموزشی محترمانه به این معنی است که به کودکان اجازه دهید بدون توجه به زمانی که نیاز دارند کاوش کنند و بیاموزند، بپذیرند که چه کسی هستند، با آنها ارتباط خوب و صبورانه برقرار کنند، به جای تنبیه فوری آنها، برای توضیح و تشویق آنها وقت بگذارند. ضمن احترام به مرزهای تعیین شده، ارتباط و درک نیازها و رفتار فرزندتان کلیدی است. هر کودکی متفاوت است  و باید احساس کند که درک شده است.

3. تقویت مثبت

تقویت مثبت چیست؟ بر خلاف تنبیه که پیامد منفی رفتاری است که منجر به تمایل به اجتناب از رفتار مذکور می‌شود، تقویت مثبت رفتار خوب را با واکنش‌ها و پاداش‌های مثبت ترویج و تشویق می‌کند. این روش فرزند پروری به عنوان فرزندپروری مثبت تلقی می‌شود. روشی که کودکان را تشویق می‌کند تا هنگام اشتباه کردن، راه‌حل‌هایی بیابند، تکانه‌های خود را کنترل کنند، مهارتهای جدید و تفکر فعال را بیاموزند.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
بر خلاف تنبیه که پیامد منفی رفتاری است که منجر به تمایل به اجتناب از رفتار مذکور می‌شود، تقویت مثبت رفتار خوب را با واکنش‌ها و پاداش‌های مثبت ترویج و تشویق می‌کند.

چگونه می‌توانید به عنوان والدین کاملاً آماده باشید؟

خوب، شما نمی‌توانید و این اشکالی ندارد! هیچ چیز شما را برای تک تک مراحل مراحل مختلف رشد کودک آماده نمی‌کند. پدر و مادر بودن سخت است و باید هم باشد. طبیعی است که به طور گسترده احساس آمادگی نکنید! خوشبختانه، منابع زیادی در دسترس والدین است تا به آنها کمک و حمایت لازم را ارائه دهند. این زمانی است که کلاس های فرزندپروری مفید واقع می شود.

دنبال کردن یک کلاس والدین به این معنی نیست که شما والدین بدی هستید. برعکس، اهمیت تمایل به یادگیری و تکامل به‌عنوان والدین، تمایل به بهتر بودن دائمی برای فرزندان و ارائه بهترین‌ها به آنهاست. مزیت دوره‌های آنلاین این است که به والدینی که احتمالاً برنامه‌هایشان بسیار شلوغ است، اجازه می‌دهد تا کلاس‌های خود را در زمان مناسب برنامه‌ریزی کنند و با سرعت خودشان یاد بگیرند.

کلاس های فرزندپروری قطعا به والدین کمک می‌کند تا نسبت به فرزندپروری خود اطمینان پیدا کنند که برای فرزندانشان نیز مفید است. امروزه بسیاری از کلاسهای والدین به صورت آنلاین در دسترس هستند. آنها بر اساس نیازهای مختلف خانواده‌ها کمک و راهنمایی‌های فردی را ارائه می‌دهند.

اهمیت یادگیری مهارتهای فرزندپروری
آموزش مهارتهای فرزندپروری به والدین فواید زیادی دارد زیرا از یک رابطه مثبت و پرورشی حمایت و آن را تشویق می‌کند و در عین حال درک والدین را در مراحل رشد کودک و نحوه برقراری ارتباط گسترش می‌دهد.

چرا مهارتهای فرزندپروری اینقدر مهم است؟

آموزش والدین فواید زیادی دارد زیرا از یک رابطه مثبت و پرورشی حمایت و آن را تشویق می‌کند و در عین حال درک والدین را در مراحل رشد کودک و نحوه برقراری ارتباط گسترش می‌دهد. کلاسهای فرزندپروری همچنین به ایجاد نظم و انضباط برنامه ریزی شده و روال خانواده سالم کمک می‌کند. ثابت شده است که مطالعه حمایت از والدین و مربیگری بسیار مؤثر بوده و به کودکان کمک می‌کند تا در مراحل مختلف رشد خود به گام‌های معناداری برسند. در اینجا برخی از مزایای کلاسهای مربیگری والدین آورده شده است:

  • تسلط بر تمام مهارتهای اساسی فرزندپروری
  • به روز بودن و اطلاع از آخرین روشهای فرزندپروری
  • مشارکت در زندگی کودکان را ترویج می کند، که منجر به میزان موفقیت بالاتری در زمینه تحصیلات مدرسه، دانش پژوهی، در محل کار و . . . می شود
  • به یافتن سبک فرزندپروری شخصی و متعادل برای کودک یا نوجوان شما کمک می‌کند
  • به کسب اعتماد به نفس به عنوان والدین برای فرزندان یا نوجوانان خود کمک می‌کند
  • داشتن شبکه با سایر والدین در برنامه حمایت از والدین

 

 

 

مطالبی که می‌تواند برای شما مفید باشد :

  بهترین والدینی باشید که می‌توانید باشید

  چگونه کودکی شاد تربیت کنیم؟

  پرورش عزت نفس در فرزندان

  تقویت مهارتهای خودکنترلی در کودکان

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
دسترسی سریع