7 سالگی و نقاط عطف رشد کودک

7سالگی
خلاصه آنچه در این مطلب خواهید خواند

رشد و تکامل فرزند شما در 7 سالگی

7 سالگی مرحله میانی دوران کودکی است و فرزندتان با وجود وابستگی‌هایی که به شما دارد در حال حرکت به سمت مستقل شدن نیز می‌باشد. کودکان در این سن اجتماعی و مشتاق دوستی با همسالان خود هستند، اما از معاشرت با والدین خود نیز لذت می‌برند. برخی این زمان را “نقطه شیرین” فرزند پروری می‌نامند. در 7 سالگی فرزند شما در مورد دنیای اطراف خود بسیار کنجکاو خواهد شد و سوالات زیادی می پرسد! مهارت‌های خواندن و ریاضی او توسعه‌یافته‌تر می‌شود و می‌تواند خواناتر بنویسد، به تنهایی بند کفش‌ خود را ببندد و به راحتی دوچرخه‌ سواری کند.

7سالگی

نقاط عطف شناختی کودکان در 7 سالگی

کودک 7 ساله شما باید با جملات کامل و پیچیده صحبت کند و بتواند ایده های خود را واضح و متفکرانه بیان کند. وقتی فرزندتان صحبت می‌کند، دیگر شبیه بچه‌های کوچک به نظر نمی‌رسد و احتمالاً متوجه خواهید شد که می‌توانید مکالمات بالغ‌تری با او داشته باشید. کودکان در این سن به مهارت‌های گرامر بیشتر تسلط پیدا می‌کنند، به سؤالات واقعی و استنباطی دقیق‌تر پاسخ می‌دهند و نسبت به معانی متعددی که کلمات می‌توانند داشته باشند درک بیشتری پیدا می‌کنند.

در این سن، فرزند شما به شیوه‌ای پیچیده‌تر فکر می‌کند و می‌تواند موضوعات ظریف‌تری را درک کند. آنها درک کاملی از مفاهیم خواندن و ریاضی که در اوایل دبستان با آنها آشنا شده بودند، به دست آورده‌اند و می‌توانند به طور مستقل بخوانند، بنویسند و مسائل اساسی ریاضی را حل کنند. البته همه کودکان متفاوت هستند و برخی از کودکان در این سن هنوز با مفاهیم اولیه خواندن و ریاضی دست و پنجه نرم می‌کنند.

کودکان حس توسعه یافته‌تری از زمان دارند و می‌توانند مفهوم دقیقه، ساعت، روز و ماه را درک کنند. آنها باید بتوانند افکار و احساساتشان را بیان کنند و توسط افراد خارج از خانواده درک شوند. بچه‌ها شروع به تلفظ واضح تر کلمات کرده اند ، طبیعی است که کودکان 7 ساله هنگام خواندن کلمات سخت تری را به زبان بیاورند و املای آنها کامل نیست، اما بر مهارتهای اساسی خواندن و نوشتن به خوبی تسلط دارند.

7سالگی

نقاط عطف فیزیکی کودکان در 7 سالگی

مطمئناً فرزند شما در این سن در حال رشد است، اما به اندازه زمانی که نوزاد یا پیش دبستانی بود به سرعت رشد نمی‌کند. فرزند شما باید در مهارتهای بدنی که نیاز به هماهنگی دارند مانند کوهنوردی و شنا مهارت بیشتری داشته باشد. مهارتهای حرکتی ظریف آنها در حال بهتر شدن است و باید بتوانند با سهولت بیشتری از قیچی استفاده کنند و راحت تر نام خود را بنویسند. فرزند شما باید بتواند به طور مستقل لباس بپوشد و راحت تر توپ را بگیرد.

7سالگی

نقاط عطف عاطفی و اجتماعی کودکان در 7 سالگی

در 7 سالگی، کودکان شروع به فردی شدن می‌کنند، اما همچنان به والدین خود بسیار وابسته هستند. متوجه خواهید شد که دوستی‌های فرزندتان مهم‌تر از گذشته است و آنها می‌توانند با سایر بزرگسالان در زندگی خود، مانند اعضای خانواده بزرگ، مربیان یا معلمان، روابط معناداری برقرار کنند. با این حال، بسیاری از کودکان در این سن هنوز ترس دارند و ممکن است گاهی اوقات برای جدایی از والدین خود مشکل داشته باشند مانند زمانی که مجبور به رفتن به مدرسه هستند. اضطراب مدرسه هنوز تا حدودی در این سن معمولی است.

در این سن، کودکان شروع به ایجاد یک ویژگی بسیار مهم می‌کنند، یکی از ویژگی‌هایی که در طول زندگی خواهند داشت و آن مهارت همدلی است. فرزند شما همچنین شروع به اهمیت دادن بیشتر به این خواهد کرد که دیگران در مورد او چه فکر می‌کنند به این معنی که او سعی می‌کند خلق و خوی خود را در جمع بیشتر تنظیم کند و درجه بالاتری از خود تنظیمی داشته باشد. اما آنها همچنین ممکن است خودآگاهی بیشتری داشته باشند و در برابر انتقاد آسیب پذیرتر باشند. والدین در آموزش مهارتهای خودتنظیمی به فرزندان خود نقش دارند. شما می‌توانید این کار را با تاکید بر این که فرزندانتان به جای نمایش دادن، از کلمات برای بیان احساسات خود استفاده کنند انجام دهید.

کودکان هفت ساله معمولاً مکالمات را به درستی شروع و پایان می دهند. “آنها می توانند در موضوع باقی بمانند و از دیگر “قوانین” گفتگو پیروی کنند.” توانایی جوانه زدن فرزند شما برای تعامل با دیگران به روش‌های معنادارتر و بالغ‌تر به معنای دوستی عمیق‌تر و نیاز بیشتر به تعامل اجتماعی است. کودکان در این سن نیز معمولاً ترجیح می‌دهند با کودکان همجنس بازی کنند. آنها ممکن است احساس راحتی کنند که در گروه‌های بزرگ بازی کنند، اما همچنان هوس زمان تنهایی دارند.

7سالگی

چگونه به کودک 7 ساله خود در یادگیری و رشد کمک کنیم؟

ممکن است از اینکه فرزندتان چقدر مستقل شده است بهت زده باشید، اما آنها همچنان به کمک و راهنمایی شما نیاز دارند. حتی در این سن، کودکان محدودیتها و مرزها را آزمایش می‌کنند. در صورت امکان، بهتر است به جای توسل به تنبیه و الگوسازی شهروندی خوب برای فرزندتان، انضباط مثبت را تمرین کنید.

شما همچنین می‌خواهید به دنیای عاطفی فرزندتان توجه داشته باشید و اگر احساسات ناراحت کننده، اضطراب یا عزت نفس پایینی را تجربه کرد، با او مهربان باشید. با تقویت کارهایی که فرزندتان به خوبی انجام می دهد به جای تمرکز بر موارد منفی، عزت نفس مثبت را تشویق کنید. بچه‌های این سن به یک برنامه روزانه قوی نیاز دارند و دادن کارهای مناسب با سن کودک و حتی کمک هزینه مفید است. کودک باید یاد بگیرد که پس انداز کند و کارهای اضافی انجام دهد تا پول اضافی برای کمک به خواسته ها به دست آورد.

7سالگی

چه زمانی باید نگران کودک 7 ساله خود باشید؟

همه بچه‌ها با سرعت خودشان رشد می‌کنند و بالغ می‌شوند و در این سن، شخصیت و خلق و خوی فردی فرزندتان روی چیزهایی مانند اجتماعی بودن او، اینکه چقدر راحت می‌توانند احساسات خود را تنظیم کنند و نوع علایقشان تأثیر می‌گذارد. با این اوصاف، چندین علامت هشداردهنده وجود دارد که نشان می‌دهد کودک شما ممکن است در سطح مناسب سن رشد نکند یا ممکن است به حمایت بیشتر نیاز داشته باشد.

اگر کودک 7 ساله شما به دلیل هماهنگی یا مسائل مشابه قادر به پوشیدن کامل لباس، تغذیه خود، انجام کارهای پیچیده حرکتی ظریف (بند زدن، نوشتن، خیاطی و غیره) یا شرکت در ورزش یا فعالیتهای مناسب سن نیست، شما باید ارزیابی کاردرمانی کودکان را در نظر بگیرید. در اصل، اگر فرزند شما به هر نحوی به نظر می‌رسد تاخیر دارد، یا اگر از نظر تحصیلی، اجتماعی یا عاطفی دچار مشکل است، باید برای راهنمایی با پزشک اطفال خود تماس بگیرید و در صورت لزوم، برای کمک به او ارجاع دهید.

7سالگی

سخن پایانی

همانطور که وارد سالهای راهنمایی ابتدایی می‌شوید، به راحتی می‌توانید در دام مقایسه در مورد فرزندپروری بیفتید. ممکن است در مورد سایر کودکان هم سن فرزندتان بشنوید که از نظر تحصیلی پیشرفته‌تر هستند، دوستان بیشتری دارند یا در ورزش یا هنر استعداد بیشتری دارند. مهم است که به خاطر داشته باشید که هر کودکی نقاط قوت خود را دارد و تا زمانی که فرزند شما به نقاط عطف خود می‌رسد و به طور کلی متعادل و شاد است، شما همه چیز را درست انجام می‌دهید.


مطالبی که می تواند برای شما مفید باشد :

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
دسترسی سریع