تعریف فرزندپروری
فرزندپروری خوب مفهومی گسترده است که جنبه های متعددی از زندگی مشترک شما و فرزندتان را در بر میگیرد. فرزندپروری خوب مجموعهای از اعمال و تعاملاتی است که شما با فرزندتان دارید و با اهداف نهایی در ذهن هدایت می شود. هدف فرزندپروری خوب پرورش ویژگیهای شخصیتی مانند استقلال، خودراهبری، صداقت، خویشتنداری، مهربانی و همکاری است. برای این منظور، والدین خوب، پایه ای برای رشد سالم و مثبت کودک ایجاد می کند.
فرزندپروری خوب همچنین شامل والدینی است که زندگی خود را به عنوان الگو زندگی می کنند. بچهها به کارهایی که والدینشان انجام میدهند گوش میدهند و تماشا میکنند و همه چیز را به خود میگیرند. وقتی اعمال و گفتار والدین خود را جذب میکنند، شروع به تقلید از آنها میکنند. فرزندپروری خوب یعنی آگاه باشید که فرزندانتان شما را تماشا می کنند، یاد می گیرند و از شما کپی می کنند. اکنون که شرحی از فرزندپروری خوب را دیدید، کمی عمیق تر به تعریف فرزندپروری خوب خواهیم رفت.
فرزندپروری خوب به چه معناست؟
والدین خوب بر سلامت و رفاه کلی کودکان تمرکز دارد. والدین خوب هم بر اینجا و هم اکنون زندگی کودک تمرکز می کند و هم بر تربیت کودکانی که در زندگی خود با بلوغ و بزرگسالی موفق هستند. برای این منظور، والدین خوب با عشق، گرما و پذیرش به کودکان نزدیک می شوند. فرزندپروری سالم به معنای پرورش کل کودک، توجه به نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی، عاطفی و فکری است.
تعریف فرزندپروری خوب اذعان دارد که فرزندپروری هم هنر و هم یک مهارت است. در حالی که فرزندپروری خوب به معنای فرزندپروری کامل نیست (این غیرممکن است)، به این معنی است که والدین تمام تلاش خود را برای تعامل مثبت و پاسخگویی به نیازهای فرزندان خود هر روز انجام می دهند. بهترین های هر والدینی از روز به روز یا حتی ساعت به ساعت در همان روز متفاوت است. آنچه مهم است این است که والدین بدون توجه به آنچه که می شود، بهترین علایق کودک را در نظر داشته باشند (“فرزندپروری به اندازه کافی خوب زمان و مکان خود را دارد”).
داشتن نیازها و علایق کودک چندان دشوار نیست، وقتی عناصری را که شامل فرزندپروری خوب میدانید.
ضروری ترین مهارت های فرزندپروری چیست؟
نباید تعجب آور باشد که برخی از تکنیک های فرزندپروری نتایج بهتری نسبت به سایرین دارند. به طور کلی، همه والدین میخواهند فرزندانشان شاد و سالم باشند، اما اهداف و شرایط خودمان نیز میتواند در جایی که صحبت از مهارتهای والدینیمان به میان میآید بیشترین ارزش را قائل باشیم.
محققان در تلاش برای فهمیدن اینکه کدام مهارتهای فرزندپروری مهمتر است، دادههای 2000 والدین که در آزمون آنلاین مهارتهای فرزندپروری شرکت کردند را مورد بررسی قرار دادند تا تعیین کنند کدام مهارت فرزندپروری اغلب منجر به کودکانی شاد، سالم و موفق میشوند.
بر اساس نتایج به دست آمده شایستگی و مهارتهایی مشخص شدند که نتایج خوب والدین را پیش بینی می کنند. در ادامه با توجه به امتیاز به دست آمده در نظرسنجی 10 مهارت فرزندپروری یا ده مهارت والدین آورده شده است.
-
عشق و محبت
نشان دادن عشق، شایستگی شماره یک است که نتایج خوب والدین را پیش بینی می کند. این شامل نشان دادن عشق، حمایت و پذیرش بی قید و شرط است. همچنین بر اهمیت گذراندن وقت تک به تک با فرزندتان تأکید می کند.
-
مدیریت استرس
نه تنها برای شما مهم است که استرس خود را مدیریت کنید، بلکه آموزش تکنیک های مدیریت استرس و آرامش به کودکتان نیز بسیار مهم است.
-
مهارت های ارتباطی
موفقیت در این زمینه به این معنی است که شما مهارت های ارتباطی سالم را با افراد دیگر (همسر، افراد مهم، همکار والدین، همکاران، خانواده و غیره) الگوسازی کرده و حفظ می کنید.
-
خودمختاری و استقلال
وقتی والدین استقلال و استقلال را پرورش می دهند، به فرزندانشان می گوید که به توانایی های خود احترام می گذارند و به آنها اعتقاد دارند.
-
آموزش و یادگیری
آموزش به کودکان برای یادگیری مادام العمر از خانه آغاز می شود. این شامل ارزش گذاری برای آموزش، الگوبرداری از یادگیری، و فراهم کردن فرصت های غنی سازی برای فرزند شما است.
-
مهارت های زندگی
تامین نیازهای فرزندتان و برنامه ریزی برای آینده در این دسته قرار می گیرد. این شامل این است که به فرزندتان نشان دهید چگونه موانع و چالشها را به طور مثبت ببیند، که به او کمک میکند انعطافپذیری و پشتکار داشته باشد.
-
مدیریت رفتار
والدینی که از نظم و انضباط مثبت استفاده می کنند بر تقویت مثبت تکیه می کنند و پیامدهای (نه تنبیه) را به شیوه ای محبت آمیز و محکم ارائه می دهند و به کودک کمک می کنند احساس ارتباط، توانایی و احساس تعلق داشته باشد. مدیریت رفتار همچنین فریاد زدن و انضباط کلامی خشن را به حداقل میرساند یا از بین میبرد، که یکی از منابع مورد اعتماد در سال 2014 نشان داد که برای نوجوانان در حال رشد مضر است.
-
سلامتی
شما انتخابهای سبک زندگی سالم را که شامل ورزش و انتخابهای تغذیه مناسب برای خانوادهتان است، مدل میکنید.
-
مذهب
شما از رشد معنوی و یا مذهبی حمایت می کنید.
-
ایمنی
شما کمک می کنید تا مطمئن شوید فرزندتان ایمن است. این شامل تعیین مرزها و آگاهی از فعالیت ها و دوستان آنها می شود. و همچنین چیزهای تاکتیکی است – همه چیز از ضد عفونی کردن خانه و استفاده از کلاه ایمنی هنگام دوچرخه سواری گرفته تا آموزش نحوه عبور هوشمندانه از خیابان و معنای رضایت جنسی.
والدین مهم هستند
به عنوان یک والدین، بدانید که شما مهم هستید. شما یک دارایی در زندگی فرزندان خود هستید و به آنها کمک می کنید شخصیت خود را توسعه دهند. فرزندپروری خوب مجموعه مهارت هایی است که می توان آن را پرورش داد و تقویت کرد. این کاری نیست که برخی از والدین بتوانند انجام دهند در حالی که والدین دیگر نمی توانند. با انگیزه عشق و هدف، همه والدین می توانند تربیت خوبی داشته باشند.
دبورا آن دیویس، نویسنده و مربی مهارتهای فرزندپروری میگوید وقتی ویژگیهای اساسی والدین وجود ندارد، فرزند شما ممکن است احساس بی اعتمادی، ناامنی و نامطمئنی نسبت به نحوه حرکت و پیشرفت در جهان داشته باشد.
توسعه مهارت های فرزندپروری مستلزم صبر و تمرین است و ارزشش را دارد. فرزندپروری خوب بچه ها را از نظر تحصیلی، اجتماعی و عاطفی پرورش می دهد. عناصر بالا در تربیت خوب، محافظت کننده هستند و به بچه ها کمک می کنند تا از نظر روانی سالم باشند. در واقع، شیوه های خوب والدین می تواند از اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن، و مصرف و سوء مصرف الکل و مواد مخدر در دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی جلوگیری کند.
توجه به این نکته مهم است که ما در مورد فرزندپروری خوب صحبت کرده ایم. این کاری است که والدین انجام می دهند. این در مورد قضاوت والدین و برچسب زدن آنها به عنوان والدین خوب یا بد نیست. فرزندپروری خوب کمتر به والدین و بیشتر به تربیت فرزندان مربوط می شود.
نکاتی که به بهبود مهارتهای فرزند پروری کمک می کند؟
- گوش دادن فعال را با کودک خود تمرین کنید
- هر روز عشق و محبت را نشان دهید
- به آنها بیاموزید که چگونه احساسات خود را بیان کنند
- برای فرزندتان وقت بگذارید
- از فریاد زدن، شرمساری و برچسب زدن بپرهیزید
- وظایف متناسب با سن را تعیین کنید
- اجازه دهید فرزندتان شکست بخورد زیرا این به آنها می آموزد که چگونه انعطاف پذیر باشند
- محدودیت ها را تعیین کنید و با نظم و عواقب سازگار باشید
- تهدیدهای مکرر در مورد پیامدها انجام ندهید
- احساسات خود را تصدیق و تأیید کنند
- عمل را از کودک جدا کنید (یک رفتار بد است، یک کودک بد نیست)
- با لحنی آرام و یکنواخت پاسخ دهید
- نشان دادن عشق بی قید و شرط
- رفتاری را که می خواهید نشان دهند مدل کنید
- انضباط مثبت را تمرین کنید
- فرزندتان را در حال انجام درست کاری حمایت کنید و در مورد آن نظر مثبت بدهید
مطالبی که می تواند برای شما مفید باشد :