تفکر منطقی در کودکان

تفکر منطقی در کودکان
خلاصه آنچه در این مطلب خواهید خواند
تفکر منطقی یک مهارت ضروری در زندگی است که کودکان را قادر می‌سازد بین درست و غلط تشخیص دهند. به آنها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و عواقب تصمیمات خود را درک کنند. کودکان نمی‌توانند این مهارتها را به تنهایی یاد بگیرند، این مهارتها باید در آنها پرورش داده شود.

تفکر منطقی چیست؟

تفکر منطقی، توانایی یک فرد برای فکر کردن به شکل منظم یا استوار کردن افکار بر واقعیت‌ها و شواهد است. به شکل خیلی ساده، مهارتهای تفکر منطقی به این معناست که هر زمان که یک مشکل را تجزیه و تحلیل می‌کنیم تا به راه‌حلی برسیم، منطق را در فرآیند تفکر خود بگنجانیم.

مهارتهای تفکر منطقی مستلزم تجزیه و تحلیل پیشرونده است، به عنوان مثال، با سنجیدن همه گزینه های موجود، استفاده از حقایق و ارقام، در نظر گرفتن جوانب مثبت و منفی بدون دخالت دادن احساسات و عواطف، بتوانیم تصمیم‌گیری‌های مهمی داشته باشیم.

تفکر منطقی در کودکان
تفکر منطقی، توانایی یک فرد برای فکر کردن به شکل منظم یا استوار کردن افکار بر واقعیت‌ها و شواهد است.

چرا مهارتهای تفکر منطقی مهم هستند؟

مهارتهای تفکر منطقی مهم هستند زیرا می‌توانند به افراد کمک کنند تا از طریق تصمیم‌گیری‌های مهم استدلال کنند، مشکلات را حل کنند، ایده‌های خلاقانه ایجاد کنند و اهدافی را تعیین کنند که برای توسعه فردی ضروری هستند. همانند تفکر انتقادی، تفکر منطقی نیازمند استفاده از مهارتهای استدلالی برای مطالعه عینی یک مسئله است که به افراد امکان می‌دهد در مورد چگونگی ادامه مسیر خود یک نتیجه منطقی بگیرند.

تفکر منطقی در کودکان
تفکر منطقی یک مهارت ضروری در زندگی است که کودکان را قادر می‌سازد بین درست و غلط تشخیص دهند.

چرا باید تفکر منطقی را در کودکان پرورش دهیم؟

تفکر منطقی یک مهارت ضروری در زندگی است که کودکان را قادر می‌سازد بین درست و غلط تشخیص دهند. به آنها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و عواقب تصمیمات خود را درک کنند. کودکان نمی‌توانند این مهارتها را به تنهایی یاد بگیرند، این مهارتها باید در آنها پرورش داده شود.

مزایای توسعه تفکر منطقی در کودکان

حل مسئله

تفکر منطقی به کودکان این امکان را می‌دهد که مشکلات را درک کرده و آنها را بهتر حل کنند. یادگیری مبتنی بر مشکل روشی عالی برای بهبود مهارتها در این زمینه است و یکی از تکنیک‌هایی است که از ابتدایی‌ترین مراحل آموزش در مدارس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

   مطلب مرتبط : چگونه مهارت حل مسئله را به کودکان خود آموزش دهیم؟

 

تفکر منطقی در کودکان
تفکر منطقی به کودکان این امکان را می‌دهد که مشکلات را درک کرده و آنها را بهتر حل کنند.

مهارتهای انتزاعی

منطق به ما این امکان را می‌دهد که موقعیتها و اشیایی را که در حال حاضر مشاهده نمی‌کنیم، پیش بینی کرده و در مورد آنها فکر کنیم. آموزشی که منطق را تقویت می‌کند، خلاقیت را نیز پرورش می‌دهد و به کودکانی با توانایی استفاده از تفکر انتزاعی منجر می‌شود.

   مطلب مرتبط : تفکر انتزاعی در کودکان

توسعه تفکر انتقادی

ترویج تفکر منطقی منجر به رشد تفکر انتقادی می شود که قادر به استدلال و گزینش از میان همه نظرات و گفته ها و پرهیز از کلی گویی و پیش داوری باشد.

سهولت جذب

تفکر منطقی امکان طبقه بندی و سفارش حجم زیادی از اطلاعات را فراهم می‌کند. همچنین حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را تقویت می‌کند.

تفکر منطقی در کودکان
تفکر منطقی امکان طبقه بندی و سفارش حجم زیادی از اطلاعات را فراهم می‌کند.

ابزاری برای آینده

بخش بزرگی از زبانهای اطلاعاتی مورد نیاز حرفه‌های دیجیتال جدید مبتنی بر رسمی سازی های منطقی است که به متخصصان آینده کمک می‌کند تا بهتر و توانمندتر شوند.

توسعه تفکر منطقی در افراد از اهمیت حیاتی برخوردار است زیرا تضمین کننده کارایی و اثربخشی بیشتر در انجام وظایف و یا فعالیتهایی است که هر فرد در جامعه مسئول آن است.

راهکارهایی برای تقویت تفکر منطقی در کودکان

1) سؤالات باز بپرسید

می‌توانید با پرسیدن سؤالات باز، که پاسخ‌های تک کلمه‌ای مانند بله یا خیر ندارند، شروع کنید. سؤالات باز معمولاً پاسخ تشریحی دارند و می تواند حول مکالمات کلی بچرخد.

به عنوان مثال، فرزند شما ناراحت است زیرا به دلیل شرایط آب و هوا اجازه نمی‌دهید بیرون برود و بازی کند. آنها از شما می‌پرسند: “چرا به من اجازه نمی‌دهید بیرون بروم؟” به جای اینکه مستقیماً به این سؤال پاسخ دهید، از آنها بپرسید: “چرا فکر می‌کنید من به شما اجازه نمی‌دهم بیرون بروید؟” شرایطی را برای آنها فراهم کنید که بتوانند فکر کنند و پاسخ دهند.

می‌توانید داستان‌هایی با پایان باز به آنها بدهید تا بخوانند. چنین داستان هایی پایان مشخصی ندارند و می‌توانند بر اساس آنچه خوانده اند نتیجه گیری کنند. آنها را تشویق کنید که داستان را تمام کنند.

تفکر منطقی در کودکان
برای تقویت تفکر منطقی در کودکان شرایطی را برای آنها فراهم کنید که بتوانند فکر کنند و پاسخ دهند.

۲) تفکر خلاق را تشویق کنید

تفکر خلاق سمت راست مغز را تحریک می‌کند و افراد را قادر می‌سازد که خلاقانه یا متفاوت فکر کنند. چگونه تفکر خلاق را در کودک خود ایجاد می‌کنید؟ بهترین راه این است که از ارائه راه حل به کودک خود در زمانی که در موقعیتی گیر کرده است خودداری کنید. به آنها اجازه دهید تا آن را حل کنند. این یک فرآیند یادگیری جالب است که شامل تفکر خلاق و حل مسئله می‌شود زیرا آنها ایده‌ها یا گزینه هایی را برای مدیریت موقعیت ارائه می‌دهند. تعجب نکنید اگر آنها راه حل های خارج از جعبه را ارائه دهند.

   مطلب مرتبط : تفکر انتقادی و خلاق در کودکان

3) استدلال منطقی را تشویق کنید

استدلال منطقی بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند تفکر منطقی است. اگر کودک در موقعیتی قرار دارد، او را تشویق کنید تا مشکل را به طور عینی تحلیل کند و راه حل منطقی ارائه دهد. این کار آنها را از تصمیم‌گیری های تکانشی نجات می‌دهد و به آنها کمک می‌کند تا در مورد علت و معلول یک عمل یا رویداد یاد بگیرند. استدلال منطقی مهارتهای مشاهده را بهینه می‌کند و اگر به طور منظم تمرین شود، می‌توان از مزایای طولانی مدت بهره برد.

تفکر منطقی در کودکان
به فرزندتان اجازه دهید سؤال بپرسد، فرصتهایی را برای شکل دادن و آزمایش نظریه‌های خود فراهم کند و دنیای پیرامون خود را آزمایش کند.

4) کنجکاوی را تشویق کنید

والدين اغلب وقتي كودكانشان در مرحله چرايي هستند كنجكاوي آنها را سركوب مي‌كنند زيرا عملاً پاسخ دادن به تمام سؤالات آنها ممكن نيست. ممکن است مانند یک فعالیت دست و پا گیر به نظر برسد، اما به فرزندتان اجازه دهید سؤال بپرسد، فرصتهایی را برای شکل دادن و آزمایش نظریه‌های خود فراهم کند و دنیای پیرامون خود را آزمایش کند. تشویق فرزندتان به این فعالیتها به اکتشاف منجر می‌شود. به این ترتیب شما علایق آنها را تقویت خواهید کرد. اگر چیزی مورد علاقه کودکان باشد، آنها با خوشحالی تجربه می‌کنند و این سرمایه گذاری دانش آنها را افزایش می‌دهد.

5) آنها را برای ارزیابی اطلاعات آموزش دهید

ما در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم که هر اطلاعاتی فقط با یک کلیک فاصله دارد. بنابراین باید به فرزندان خود آموزش دهیم که اطلاعات را ارزیابی کنند تا صحت آن را مشخص کنند. مراحل اساسی ارزیابی اطلاعات را به آنها آموزش دهید:

دقت: آیا اطلاعات از منبع معتبری می‌آید؟ به عنوان مثال، تعطیلات در مدرسه اعلام می‌شود. چه کار باید بکنیم؟ ما باید صحت اطلاعات را بررسی کنیم. اگر از طرف مدیریت مدرسه آمده باشد، صحیح است زیرا مدیریت منبع معتبر و قابل اعتمادی است.

مرجع: مدیریت مدرسه این اختیار را دارد که تعطیلات را اعلام کند. مقامات از ایمیل رسمی یا شماره تلفن برای انتشار اطلاعات استفاده می‌کنند.

ارتباط: مدارس تعطیلات ناگهانی را تحت شرایط فوق العاده ای مانند شرایط آب و هوایی شدید، بیماری های همه گیر و غیره اعلام می‌کنند.

 

 

 

 

   مطالبی که می‌تواند برای شما مفید باشد :

   والدین و آموزش رفتار منطقی به فرزندان – قسمت اول

   مهارتهای تفکر تحلیلی در کودکان

   هوش منطقی – ریاضی در کودکان

  آموزش چگونه فکر کردن به کودکان

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
دسترسی سریع