روش آموزش مدرسه خانگی شما چیست؟
اگرچه هر مدرسه خانگی منحصر به فرد است،اما سبکها و رویکردهای خاصی برای آموزش در خانه پیشنهاد میشود تا به ما در پیاده سازی درست سیستم آموزشی مدرسه خانگی و استفاده از مزایای آموزش خانگی کمک کند. اکثر دانشآموزان در خانه دقیقاً از یک سبک یا روش مشخصی پیروی نمیکنند، به خصوص که انواع مختلفی از سبکهای آموزش خانگی وجود دارد. در عوض، ایدهها و پیشنهادهایی را انتخاب میکنند که مناسب خانوادهشان باشد و در نهایت به یک روش کاملاً خاص خود ختم میشوند. به یاد داشته باشیم که یکی از معمترین فاکتورهای هوماسکولینگ یا آموزش در خانه شخصی سازی سیستم آموزشی برای هر دانشآموز و خانواده است. کارشناسان پلتفرم آموزشی هوماسکولینگ دُرویان در مسیر انتخاب یک روش مناسب برای پیاده سازی درست سیستم آموزشی هوماسکول همواره همراه شما خواهند بود.
اجازه دهید به شما کمک کنیم تا خودتان بهتر را کشف کنید!
انواع روشهای آموزش در مدرسه خانگی
آموزش در خانه به روش سنتی
آموزش در خانه به روش سنتی سبکی است که اغلب در رسانهها به تصویر کشیده میشود، زیرا درک آن بسیار آسان است و میتواند با عکسی از کودکان در حال مطالعه دور میز آشپزخانه همراه شود.
این روش مدرسه در خانه تلاش میکند تا بسیاری از تجربیات آموزشی موجود در مدارس سنتی را تکرار کند. از این نظر، اساساً شامل ایجاد یک مدرسه معمولی دور میز آشپزخانه خانواده یا در اتاق بازی است. روش سنتی مدرسه در خانه دارای برنامه درسی متمرکز و بسیار ساختارمند است. والدین روش سنتی مدرسه در خانه نقشی مشابه معلمان در یک کلاس درس سنتی ایفا میکنند: آنها دروس مبتنی بر محتوا را برگزار میکنند و بر فعالیتهایی نظارت میکنند که دانش آموزان طبق یک ترتیب یا جدول زمانی خاص انجام میدهند.
رویکرد سنتی مدرسه در خانه اغلب به گونهای است که کودکان قبل از اینکه به موضوع دیگری بروند یک ساعت یک موضوع را مطالعه میکنند. با این حال، برخی از والدین یک روش زمانبندی بلوکی را انتخاب میکنند که در این روش دانشآموزان در هر روز بر روی فقط یک موضوع تمرکز میکنند.
چگونه کار میکند
والدین روش سنتی مدرسه در خانه معمولاً یک برنامه درسی کامل را از یکی از موسسه آموزشی خریداری میکنند. شما همچنین می توانید برنامه درسی خود را طراحی کنید، اما سرمایه گذاری قابل توجهی، از جمله هزینه کتابهای درسی و زمان نیاز دارد. با این حال، چند طرح درس رایگان مفید برای کمک به برنامه ریزی روزانه مدرسه خانگی را میتوانید با جستجو در اینترنت بدست آورید.
پس از تدوین برنامه درسی خود، تصمیم بگیرید که چگونه میخواهید کلاس خود را ساختار دهید و دروس خود را برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال، شما باید تصمیم بگیرید که هر روز چه مدت روی موضوعات فردی تمرکز کنید و چه زمانی برای استراحت برنامه ریزی کنید. به طور کلی، دانش آموزان مدرسه در خانه به روش سنتی 6 تا 8 ساعت در روز را صرف امور آموزشی خود از جمله کار در کلاس میکنند.
تأمل در روش
روش سنتی مدرسه در خانه با رویکردهای کلاسیک و سایر رویکردهای رسمیتر قابل مقایسه است. از مزایای آن می توان به این واقعیت اشاره کرد که به احتمال زیاد از نظر سبک یادگیری برای والدینی که آموزش سنتی را تجربه کرده اند آشناست
با این حال، این روش همچنین دارای معایبی است، از جمله این واقعیت است که:
- از نظر زمان بندی خیلی انعطاف پذیر نیست
- از نظر علایق فردی دانش آموز چندان جذاب نیست
- به جای یادگیری تجربی، که برای بسیاری از دانش آموزان مفید است، بر آموزش تئوریک تمرکز میکند
هنگام در نظر گرفتن این روش، ممکن است بخواهید آن را با روشهای مونته سوری یا مدرسه زدایی مقایسه کنید.
آموزش در خانه کلاسیک
یکی از محبوب ترین روشهای آموزش خانگی، روش کلاسیک است. روش کلاسیک برای آموزش در خانه مبتنی بر نوعی آموزش است که از قرون وسطی وجود داشته است که دانش آموزان غربی بیش از ۲۰۰۰ سال از معلمان، والدین و مربیان رسمی خود دریافت کردهاند. منشأ آن در یونان باستان است، جایی که فیلسوفانی مانند سقراط و افلاطون رویکردی سختگیرانه برای یادگیری را ترویج کردند. پایه و اساس آموزش کلاسیک از دیرباز مطالعه متونی مانند جمهوری افلاطون یا ایلیاد هومر بوده است که به یونان باستان و روم باستان باز میگردد. و برخی از بزرگترین نخبگان در تاریخ از این روش برای مدرسه خانگی و سیستم اموزشی هوم اسکول خود برای دوران تحصیل خود استفاده میکردند.
یکی از انواع روش کلاسیک، روش کلاسیک مبتنی بر دین است. این رویکرد بر تاریخ و دیدگاه دینی به عنوان هسته اصلی خود متمرکز است. این روش به کتب مقدس ادیان به عنوان متون کلیدی متکی است. در نتیجه، اخلاق دینی یک جزء اساسی از روش کلاسیک مبتنی بر دین را تشکیل میدهد. در ایران مدارس مسجد محور که عملا از ابتدای سال ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی به رسمیت شناخته شد. مبتنی بر این روش هستند.
به هر حال هر نوع روشی را که از مجموعه روشهای کلاسیک آموزش در خانه انتخاب میکنید، متونی مانند قرآن یا کتب مقدس دیگر ادیان را میتوان برای آموزش به عنوان “مرجع” استفاده کرد. دانش آموزانی که با استفاده از روش کلاسیک آموزش می بینند، زمان زیادی را صرف تمرکز بر توسعه تسلط خود بر سه مهارت دستور زبان، منطق، و فلسفه میکنند.
چگونه کار میکند
روش کلاسیک نسبتاً سنگین است. به طور کلی دانش آموز اطلاعاتی را از معلم دریافت میکند یا از مطالب آموزشی به دست میآورد. به عنوان یک معلم، باید تکالیف خود را انجام دهید و مطالب درسی را مطالعه کنید. همچنین می توانید برای کاهش میزان برنامهریزی قبلی، فیلمهای آموزشی صوتی یا تصویری از پیش ضبط شده را خریداری کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که این خریدها به هزینه روش اضافه میکند.
بهعلاوه، باید کتابهای بزرگی را خریداری کنید. این کتابها میتواند شامل نوشتههای فیلسوفان مرتبط با حوزه ادیان باشد.
در حالی که در حال آموزش محتوا هستید، زبان جدیدی را نیز به فرزندان خود آموزش خواهید داد. در بسیاری از موارد، شما می خواهید متون مرجع را به زبان اصلی ( عربی، یونانی یا عبری) تدریس کنید. این به دانش آموز شما کمک میکند تا زبانهای مختلفی را تسلط یابد. این رویکرد همچنین به مدت زمانی که برای سرمایهگذاری در این روش نیاز دارید اضافه میکند، زیرا احتمالاً برای کمک به دانشآموز خود نیاز به کسب دانش کاری زیادی خواهید داشت.
تأمل در روش
آیا روش کلاسیک برای شما و دانش آموزانتان مناسب است؟ برای پاسخ به این سوال، رویکردهای مشابهی مانند روش مطالعه واحد در هوم اسکول را بررسی کنید.
شما همچنین باید در مورد مزایای این روش فکر کنید، مانند موارد زیر:
- ممکن است بتوانید با هزینه کم به منابع قابل توجهی دسترسی داشته باشید.
- بسیاری از والدین به دلیل آشنایی با متون دینی با این روش راحت خواهند بود.
شما همچنین باید چالشهای این روش را در نظر بگیرید که شامل این واقعیت است:
- این روش شامل خواندن و مطالعه متون زیادی است.
- ممکن است برای دانش آموزانی که از طریق تجربه و یادگیری عملی به بهترین شکل یاد میگیرند، مناسب نباشد.
- این شامل زبانها و متونی است که ممکن است به زندگی امروزه مرتبط نباشد.
در بررسی اینکه آیا مدل کلاسیک برای شما و خانواده شما مناسب است یا خیر، مزایا و چالش های فوق را در نظر بگیرید. همچنین ممکن است بخواهید آن را با روشهای مختلفی مانند روش مونته سوری یا مدرسه زدایی مقایسه کنید.
آموزش خانگی شارلوت میسون
روش شارلوت میسون یک روش نسبتاً محبوب است که بیش از یک قرن پیش آغاز شد. شارلوت میسون که یک معلم انگلیسی الاصل بود که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم زندگی میکرد. میسون معتقد بود که باید به کودکان آموزش وسیعی داده شود و به کشف ایدههای مختلف تشویق شوند. به این ترتیب، میسون بیشتر بر آموزش مفاهیم و ایدهها تمرکز کرد تا به خاطر سپردن آنها. باور مرکزی در روش آموزش خانگی شارلوت میسون این است که کودکان ظرفهایی نیستند که در انتظار پر شدن از دانش باشند، بلکه افرادی هستند که به خودی خود دارای ویژگیها، استعدادها و اقتضائاتی هستند که البته با همهی این ویژگیها شایسته احترام و توجه هستند. به گفته شارلوت میسون، باید به کودکان زمان داد تا بازی کنند، خلق کنند و با موقعیتهای واقعی زندگی که میتوانند از آنها بیاموزند، درگیر شوند. دانشآموزان در روش شارلوت میسون در طبیعت پیادهروی میکنند، از موزههای هنری بازدید میکنند و جغرافیا، تاریخ و ادبیات را یاد میگیرند. این روش بر یادگیری دانشآموزان برای دریافت اطلاعات و سپس بیان آن اطلاعات به اشکال مختلف تمرکز دارد. دریافت اطلاعات از طریق کتاب و مشاهده جهان پیرامون و تجربه شخصی صورت میگیرد. پس از دریافت اطلاعات، دانش آموزان تشویق میشوند تا در مورد آن اطلاعات تأمل کنند و افکار خود را به شیوه خود بیان کنند. به عبارت دیگر، دانشآموزان اطلاعاتی را که آموختهاند ، درباره آن تأمل میکنند و سپس (به زبان خودشان) بیان میکنند.
دانشآموزان هوم اسکول که از سبک آموزش در خانه شارلوت میسون استفاده میکنند، میتوانند اطلاعات را از کتابها، وبسایتها یا هر منبع دیگری جمعآوری کنند. در نتیجه استفاده از این روش دانشآموزان آنچه را که میدانند، میتوانند به خوبی به دیگران ارائه دهند. که از این مهارت در بحث مهارتهای فردی به عنوان مهارت ارائه داشتهها و دانستهها یاد میشود.
چگونه کار میکند
این روش هم دانش آموز محور است و هم توسط دانش آموز قابل تغییر، مدیریت و رهبری است. روش شارلوت میسون به جای تکیه بر کلاسها ، فیلمها یا سایر محتواها آموزشی، دانشآموزان را تشویق میکند تا خود بررسی و تحقیق کنند. در این روش دانش آموزان به تحقیق، پژوهش و گردآوری اطلاعات سپس جمعبندی و دستهبندی آنها و در نهایت ارائه و بیان اطلاعات بدست آمده تشویق و راهنمایی میشوند.
همین رویکرد روایی در طول فرآیند مشاهدهای این روش استفاده میشود. دانش آموزان روش شارلوت میسون در سیستم آموزشی هوم اسکول تشویق میشوند که هم به پیادهروی در طبیعت و هم در دنیای واقعی بروند و دنیای اطراف خود را مشاهده کنند. سپس از آنها خواسته میشود تا مشاهدات خود را در جایی ثبت کنند. این فضا باید شامل اشکال مختلف بیان خود مانند نقاشی حیوانات، مردم و گیاهان باشد. علاوه بر این، دانش آموزان تشویق میشوند تا شعر بنویسند و از انواع ابزراهای هنری برای بیان هنری مشاهدات خود استفاده کنند. بهعنوان یک مربی و تسهیلگر هوماسکول، میتوانید از سؤالات تأملی برای تشویق دانشآموزان مدرسه خانگی خود برای تأمل در مورد آنچه میبینند استفاده کنید.
تأمل در روش
آیا رویکرد شارلوت میسون برای شما و فرزندانتان مناسب است؟ آن را با رویکردهای مشابهی مانند روش مونته سوری مقایسه کنید. هنگام تأمل در مورد این روش برای پیادهسازی در مدرسه خانگی خود، مزایای آن را در نظر بگیرید که شامل موارد زیر است:
- دانشآموز در مدیریت سیستم آموزشی هوم اسکول مشارکت میکند و دانش آموز محور است
- برای دانش آموزانی که یادگیری تجربه محور را ترجیح می دهند مناسب است
- یک مدل نسبتا کم هزینه را ایجاد میکند
- اجرای آن برای والدینی که تجربه آموزشی کمی دارند آسان است
برخی از چالش ها عبارتند از:
- امکانات کمتری را برای دانش آموزانی که نیاز به ساختار آموزشی سنتی دارند فراهم میکند
- به شدت بر مشاهده تمرکز میکند، که ممکن است برای دانش آموزانی که با سبکهای یادگیری دیگری راحت هستند، دشوار باشد
هنگام تأمل در روش شارلوت میسون، نکات فوق را در نظر بگیرید. همچنین، مطمئن شوید که آن را با روش کلاسیک و روش سنتی مدرسه در خانه مقایسه کنید.
آموزش در خانه واحد
روش مطالعه واحد در خانه یک نوآوری آموزشی نسبتاً جدید در مقایسه با رویکردهای قدیمیتر مانند روشهای مونته سوری یا والدورف است. رویکرد مطالعه واحد در چند دهه اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده زیرا مطالعات بین رشتهای را ترویج میکند و به دانش آموزان نشان میدهد که چگونه رشتههای مختلف با یکدیگر ارتباط دارند.
روش مطالعه واحد در خانه یک روش تا حدودی گزینشی از آموزش در خانه است که به دانشآموزان اجازه میدهد تا در موضوعاتی که به آنها علاقه دارند پیشرفت کنند روش مطالعه واحد به عنوان روشی سازمان یافته برای پوشش موضوعی مفاهیم تعیین شده در سطح پایه به صورت جداگانه بسیار اثربخش است. روش مطالعه واحد آموزش در خانه مطالعات موضوعات پایه را در یک واحد موضوعی ترکیب میکند و هر واحدی میتواند خواندن، نوشتن، ریاضیات، علوم، مطالعات اجتماعی و هنرهای زیبا را پوشش دهد. درسها با سطوح مختلف مهارت، سبکهای مختلف یادگیری و هوشهای چندگانه سازگار هستند.
مطالعات واحد با یک حوزه مطالعه اصلی مانند ادبیات یا تاریخ شروع میشود. این موضوع اولیه به ترتیب در هر مرحله پیشرفت میکند و هر مرحله در زمینههای علمی مختلف با فعالیتهای عملی همراه میشود. دانشآموزان در این روش بین موضوعات مختلف ارتباط معناداری برقرار میکنند.
روش مطالعه واحد از واحدهای موضوعی به عنوان پایه آموزش استفاده میکند. هدف این واحدها جلب توجه به علایق تک تک دانشآموزان در عین ارائه تصویری بزرگ از موضوعات خاص است. هدف دیگر نشان دادن ارتباط متقابل تاریخ، ریاضی، علوم و موضوعات دیگر است. برای مثال، ممکن است انتخاب کنید که یک واحد در مورد انقلاب کشاورزی جمع آوری کنید و ببینید که چگونه ریاضیات و علوم بر تاریخ تأثیر گذاشتهاند. روش مطالعه واحد انعطاف پذیری زیادی را فراهم میکند که واحدها میتوانند عملاً بر اساس یک موضوع یا چندین موضوع باشند. برنامه روزانه آموزش در این روش ساده است تا والدین مجبور نباشند کتابهای درسی جداگانهای را برای هر کودک انتخاب کنند.با توجه به اینکه به در طول یک روز در مدرسه سنتی زمان کافی برای پوشش دادن همه چیز وجود ندارد اما در این روش هر دانش آموز میتواند موضوع را در سطح توانایی خود بررسی کند که میتواند شامل طیف زیادی از مفاهیم علمی باشد
چگونه کار می کند
با ایجاد واحدی برای مطالعه دانش آموز خود شروع کنید. با مشارکت فرزندتان موضوعی را انتخاب کنید. به عنوان مثال، شما میتوانید یک واحد بر اساس طوفان ایجاد کنید.
پس از اینکه موضوع خود را انتخاب کردید، میخواهید یک لیست مطالعه مناسب برای سن او ایجاد کنید. همچنین میخواهید فعالیتهای مختلف تجربی یا نوشتاری را که دانشآموزتان میتواند تکمیل کند، گردآوری کنید. در صورت تمایل میتوانید از فیلمهای مستند، کتابهای درسی و اخبار یا گزارشهای علمی نیز استفاده کنید.
به یاد داشته باشید، هنگام برنامهریزی یک واحد، بزرگ فکر کنید. شما میخواهید تاریخ، هنر، زبان، ریاضیات و علوم را در این واحد بگنجانید. از نظر زمانبندی، به خاطر داشته باشید که تکمیل یک واحد ممکن است از یک هفته تا بیش از یک ماه طول بکشد.
تأمل در روش
روش مطالعه واحد شباهتهایی به روش آرام یا گزینشی دارد زیرا بسیار قابل تنظیم است و میتواند راهبردهای یادگیری متفاوتی را در خود جای دهد. برخی از مزایایی که باید در نظر گرفت عبارتند از:
- بسته به برنامه درسی بسیار انعطاف پذیر است و انواع مختلفی از سبکهای یادگیری را در خود جای میدهد
- به دانشآموزان و والدین اجازه میدهد تا بر علایق خود تمرکز کنند
- دارای هزینه متغیر بستگی به ترجیحات شما دارد
برخی از نکات منفی شامل این واقعیت است که:
- نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی برای سفارشی سازی واحدها دارد
- در هنگام ترکیب رشتهها و موضوعات مختلف به دقت زیادی نیاز دارد
هنگام سنجش مزایا و معایب، این روش را با رویکردهای آموزشی سنتیتر مانند روش کلاسیک مقایسه کنید.
آموزش در خانه به روش آرام یا گزینشی ( Eclectic )
مسلماً محبوبترین روش، روش آموزش خانگی آرام است، که در آن فرقی نمیکند که روز آموزشی خود را چگونه برنامهریزی کرده یا از چه روشی استفاده میکنید. این روش همچنین به عنوان “روش گزینشی یا التقاطی” شناخته میشود، این روش در بین تمام رویکردهای آموزش خانگی از قابلیت سفارشی سازی بیشتری برخوردار است و رویکرد “هر چیزی که کارساز باشد” را برای آموزش اتخاذ میکند. با توجه به آنچه امروزه منابع آموزشی متنوعی در دسترس هست پس با کمک این روش میتوان گفت دانشآموزان میتوانند هر کاری که برای رسیدن به اهداف تحصیلی خود نیاز دارند را انجام دهند.
رویکرد آرام رویکردی است که در آن والدین و فراگیران از روشهای مختلف بر اساس نیازهای آموزشی وام میگیرند. در این رویکرد میتوان از روش والدورف در صبح و از روش مطالعه واحد در بعدازظهر استفاده کرد. همچنین میتوانید پادکستهای آموزشی را با پیادهروی در طبیعت ترکیب کنید.
چگونه کار میکند
مدتی را صرف مطالعه روشهای مختلف آموزش خانگی کنید. فهرستی از آنهایی که دوست دارید و آنهایی که فکر میکنید برای فرزندتان مناسب هستند تهیه کنید. پس از انجام این مرحله، فهرستی از اهداف آموزشی یا نقاط عطفی که میخواهید فرزندتان به آن دست یابد، ایجاد کنید. به عنوان مثال، میتوانید اهداف هفتگی، ماهانه یا فصلی خواندن واژگان را برای دانشآموزان جوان تعیین کنید.
پس از تعیین اهداف خود، یک برنامه روزانه ایجاد کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید چند ساعت در صبح را به یادگیری کلاسیک یا مدرسه در خانه «رسمی» اختصاص دهید، جایی که یک کودک بزرگتر نمایشنامههای ویلیام شکسپیر را مطالعه میکند. سپس، ممکن است بخواهید چند ساعت بعدازظهر را با تمرکز بر یادگیری تجربی بگذرانید.
برای خانوادههایی که آموزشهای خانگی آرام یا گزینشی انجام میدهند، صبحها اغلب برای کارهای رسمیتر و بعدازظهرها برای سرگرمیها و سایر پروژههای خاص استفاده میشوند. زمان مشخصی برای هر موضوع تعیین نشده است، اما در عوض، انتظار میرود که کودک به اهداف آموزشی مورد نظر دست یابد.
تأمل در روش
روش آرام دارای شباهتهایی با روش مطالعه واحد است زیرا از روشهای مختلف وام گرفته است. مزایای آن این است که:
- از نظر محتوا و روش بسیار قابل تنظیم است
- انعطافپذیری زیادی از نظر زمان بندی ارائه میدهد
- والدین احساس میکنند که موضوعات مهم به طور کامل پوشش داده شده است.
- این روش همچنین به خانواده اجازه میدهد کتابهای درسی، سفرهای علمی و کلاسهایی را متناسب با نیازها و علایقشان است را انتخاب کنند.
فهرست کاملی از محتوا و برنامههای آموزشی را میتوانید در هوم اسکول دُرویان داشته باشید.
هنگام تأمل در روش آرام، ممکن است بخواهید آن را با رویکردهای رسمیتر مانند روش مدرسه در خانه کلاسیک مقایسه کنید.
آموزش خانگی والدورف
فیلسوف رودولف جوزف لورنز اشتاینر روش والدورف را توسعه داد. اشتاینر یک محقق اتریشی بود که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم زندگی می کرد. اشتاینر در نهایت خود را وقف توسعه یک رویکرد جامع به آموزش کرد که بتواند نیازهای فکری، اجتماعی و معنوی را برآورده کند.
والدورف با اختصاص زمان قابل توجهی به رشتههای مختلف و تمرکز بر تجربیاتی که از طریق انواع فعالیتها به دست میآید، به این رویکرد جامع دست یافت. والدورف یادگیری تجربی را بالاتر از مدل سنتی یادگیری کتاب قرار میدهد. روش والدورف به طور معمول به سه مرحله مختلف تقسیم می شود: اولیه، میانی و اواخر. در حالی که استفاده از فناوری تا مرحله پایانی معرفی نشده است، موسیقی در طول سه مرحله مورد تاکید قرار گرفته است.
چگونه کار میکند
هنگام اجرای این روش با کودکان خردسال، باید بر موضوعات هنری و صنایع دستی سرمایهگذاری کرد. علاوه بر این، به انتخاب یک ابزار موسیقی برای نواختن کودک خود فکر کنید. شما همچنین باید زمانی را برای بازدید از پارکهای محلی یا ملی، در میان سایر سفرهای میدانی، برنامهریزی کنید.
برای دانشآموزان دبیرستانی بر ارتقای مهارتهای تفکر انتقادی و استقلال از طریق یادگیری تجربی تمرکز کنید. شما میتوانید این کار را با ارائه انواع مطالب خواندنی و فعالیتهای مرتبط به دانشآموز خود انجام دهید. در روش آموزشی والدورف برای سیستم هوم اسکول یک پیشنهاد خوب وجود دارد: به جای استفاده از یک کتاب درسی از پیش طراحی شده، به فرزند خود کمک کنید کتاب درسی خود را تدوین کند.
تأمل در روش
هنگام در نظر گرفتن این روش، آن را با رویکردهای مونتهسوری یا مدرسه زدایی مقایسه کنید. یکی از مهمترین مزایای روش والدورف این است که از نظر زمان و محتوا کاملا منعطف است.
از نظر معایب:
- ممکن است برای والدینی که سابقه آموزش سنتی دارند ناآشنا به نظر برسد
روش والدورف را با رویکردهای سنتی مانند مدل های کلاسیک یا مدرسه در خانه مقایسه کنید و شباهتها و تفاوتهای آنها را برجسته کنید.
آموزش خانگی مونتهسوری
ماریا مونته سوری، مربی ایتالیایی، روش مدرسه خانگی خود را در دهههای اول قرن بیستم توسعه داد. مونتهسوری زمان قابل توجهی را صرف آزمایش با روشهای مختلف آموزش کودکان در زمینههای چالش برانگیز کرد. او از طریق آموزش و تجربه گسترده، روشی را توسعه داد که کودک را در کانون توجه آموزش قرار داد. این رویکرد در تقابل با آموزش سنتی بود که بر محتوا یا مربی متمرکز بود.
روش مونته سوری به فراگیران این امکان را میدهد تا علایق خود را کشف کرده و آزادانه در یک محیط آموزشی دنبال کنند. کلاسهای درس مونتهسوری (یا محیطهای آموزشی) به گونهای طراحی شدهاند که به کودکان امکان انتخاب فعالیتها را میدهند. معلمان با ارائه فعالیتهای متنوعی که دانشآموزان میتوانند از بین آنها انتخاب کنند، انتخاب خود را تسهیل میکنند. روش مونته سوری نیازی به جذب یا هضم محتوای داده شده توسط دانش آموزان ندارد. در عوض، بر رشد فردی و فرآیندهای تدریس و مهارتهای تفکر تمرکز دارد.
چگونه کار میکند
شما میتوانید این رویکرد را با گفتگو با دانش آموز خود در مورد علایق آنها آغاز کنید. برای درک علایق آنها کمی وقت بگذارید. برای دانشآموزان کوچکتر، مجموعهای از فعالیتهای بازی محور پیشنهاد میشود. برای دانشآموزان بزرگتر، پروژههایی که شامل رویکردی بین رشتهای به آموزش هستند، پیشنهاد میشود. به طور قابل توجهی، دانشآموزان بزرگتر به طراحی و اجرای پروژههای خود از ابتدا تا انتها کمک خواهند کرد. همانطور که دانشآموزان بزرگتر علایق خود را کشف کرده و گسترش میدهند، شما همچنان آنها را از طریق یادگیری و خود ارزیابی راهنمایی خواهید کرد (فرآیندی که در آن فرد کنترل تحصیل و رشد شخصی خود را در دست میگیرد).
تأمل در روش
روش مونته سوری در مقایسه با سایر روشهای پویا و انعطافپذیر مانند مدرسهزدایی بهترین است. از مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- بر تقویت مهارتهای تفکر انتقادی و فرآیند محور تمرکز دارد
- انعطافپذیری با سبکهای مختلف یادگیری
- تعهد به تقویت یادگیری مستقل
این روش همچنین دارای چالشهای خاصی مانند آن است:
- به والدین نیاز دارد که مشارکت داشته باشند و در عین حال دانشآموزان را به مستقل بودن تشویق کنند
- ممکن است اجرای آن برای والدینی که با مفاهیم آن آشنایی ندارند تا حدودی دشوار باشد
در نهایت، باید مزایا و چالشهای مختلف روش مونته سوری را بسنجید تا تعیین کنید که آیا این روش برای دانشآموز شما بهتر از یک رویکرد ساختار یافتهتر مانند روش کلاسیک است یا خیر.
آموزش در خانه به روش مدرسهزدایی
روش مدرسهزدایی یکی از پویاترین و انعطاف پذیرترین روشهای موجود برای سیستم آموزشی هوم اسکول است. روش مدرسه زدایی بسیاری از جنبههای آموزش سنتی را رد میکند، مانند برنامه درسی تعریف شده، یادگیری توسط مربی، و برنامههای دقیق. در عوض، این روش بر علایق و تمایلات فردی کودک تمرکز دارد. روش مدرسه زدایی این ایده را رد میکند که به کودکان باید آموزش داده شود و در عوض بر آزادی کودکان در انتخاب خود در مورد آموزش و محتوای آموزشی تأکید میکند.
در نتیجه این رویکرد، خانوادههایی که روش مدرسه زدایی را انتخاب میکنند از انعطاف پذیری زیادی در زندگی روزمره خود برخوردار میشوند. گفتنی است، اگر روش مدرسه زدایی را انتخاب کنید، باید نقش خود را به عنوان یک مربی آموزش در خانه مجدداً درک کنید. به عنوان مثال، شما باید خود را به عنوان یک تسهیل کننده و کمک کننده به جای یک مربی در نظر بگیرید. فرزند شما، و نه شما، روند آموزشی را هدایت خواهید کرد.
چگونه کار میکند
به طور معمول، شما روش مدرسه زدایی را با گفتگو با فرزندتان در مورد علایق او آغاز میکنید و پس از آن، برخی از فعالیتها و گزینههای آموزشی را به او پیشنهاد میکنید که ممکن است بخواهد دنبال کند. ایجاد فهرستی از فعالیتهایی که فرزندتان میتواند روزانه از بین آنها انتخاب کند، ممکن است مفید باشد. با این حال، به یاد داشته باشید که این لیست فقط مجموعهای از گزینه هایی است که فرزند شما باید در نظر بگیرد. این یک برنامه درسی یا یک برنامه آموزشی نیست. سپس، به فرزندتان اجازه دهید انتخاب کند که چه چیزی را می خواهد یاد بگیرد و چگونه می خواهد یاد بگیرد. بهترین راه برای تحقق رویکرد مدرسه زدایی این است که به آنها اجازه دهید آزادی کنترل تحصیل خود را داشته باشند.
تأمل در روش
ممکن است روش مدرسه زدایی برای همه مناسب نباشد. در نتیجه، ممکن است بخواهید روشهای مشابهی مانند رویکرد مونته سوری را در نظر بگیرید.
هنگام بررسی روش مدرسه زدایی به یاد داشته باشید که:
- انعطاف پذیری در برنامهریزی و فعالیتها را برای انواع مختلف یادگیرندگان فراهم میکند
- استقلال و خودراهبری را در بین دانش آموزان تقویت میکند
- به دانش آموزان اجازه میدهد تا بر علایق و استعداد خود تمرکز کنند
- والدین با سوابق مختلف را قادر میسازد تا بر تحصیل فرزند خود نظارت کنند
این روش همچنین دارای اشکالاتی است که باید در نظر بگیرید، مانند این که:
- بسته به علایق فرزندتان ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد
- غالباً برای تسهیل در انتخاب فعالیتهای فرزندتان به زمان زیادی از والدین نیاز دارد
- ممکن است برای یادگیرندگانی که به ساختار یا سازمان نیاز دارند کارساز نباشد
هنگام بررسی روش مدرسه زدایی در سیستم آموزشی هوم اسکول، ممکن است بخواهید آن را با رویکردهای مختلف مانند روشهای کلاسیک یا والدورف مقایسه کنید.
آموزش در خانه هوش چندگانه
روش آموزش در خانه هوش چندگانه ایده ای است که توسط هاوارد گاردنر و پروژه صفر دانشگاه هاروارد توسعه یافته است. اعتقاد بر این است که هر کس به روش خود باهوش است و یادگیری زمانی آسانترین و مؤثرترین است که از نقاط قوت افراد به جای نقاط ضعف او استفاده شود.
به عنوان مثال، اکثر مدارس هنگام تدریس از رویکرد زبانی و منطقی-ریاضی استفاده میکنند، اما همه به این روش یاد نمیگیرند. برخی از دانشآموزان، برای مثال، یادگیرندگان جسمانی-حرکتی، با لمس کردن و نه با گوش دادن یا خواندن، بهتر یاد میگیرند. برای مثال، یک یادگیرنده فعال و عملی، که برای خواندن به سختی مینشیند، ممکن است ترجیح دهد به نسخههای صوتی کتابهای کلاسیک کودکان گوش دهد، در حالی که نقاشی میکشد یا چیزهایی میسازد. یا ممکن است کودکی داشته باشید که با خواندن و سپس نوشتن مقاله برای نشان دادن آنچه میداند، بهتر یاد میگیرد.
اکثر والدین موفق بهطور طبیعی بر نقاط قوت فرزندان خود تأکید میکنند و بهطور خودکار آموزش آنها را متناسب با سبک یادگیری شان تنظیم میکنند. علاوه بر این محیط آموزشی و برنامه خود را طوری هماهنگ میکنند که بهترینها را برای کودکشان به ارمغان بیاورد.
نظریه هوش چندگانه |
روش مدرسه زدایی برای شروع فرآیند مدرسه خانگی
وقتی نوبت به مدرسه در خانه میرسد، والدین کودکانی که در مدرسه بودهاند ممکن است احساس کنند که نیاز به تقلید از طرز فکر عادی مدرسه دارند. ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که دقیقاً برعکس کاری که آنها انجام میدادند درست است!
مدرسه زدایی شامل کنار کشیدن از همه چیزهایی است که از مدرسه سنتی انتظار داریم. این شامل وقت گذاشتن برای خوب از مدرسه رفتن و خنثی کردن همه نگرشها و رفتارهای آموخته شده است که ناشی از حضور در مدرسه تمام روز و در هر روز است. مدرسه زدایی با ریتمهای طبیعی بیداری و خواب، علایق و انگیزه و بازی کودک کار میکند! وقت گذاشتن برای مدرسهزدایی میتواند برای شروع خوب ماجراجویی شما در خانه معجزه کند.
ممکن است متوجه شوید که یک، دو یا حتی سه تا از این روشها واقعاً برای شما مفید است. عمیقتر بررسی کنید و بیشتر در مورد اینکه چگونه این روشهای میتوانند برای شما کار کنند کشف کنید!
ممکن است مدتی طول بکشد تا روال خود را توسعه دهید و ممکن است متوجه شوید که در ابتدا ساختارمندتر شروع کردهاید و با گذشت زمان انعطاف پذیرتر و آرامتر میشوید. هر خانواده منحصر به فرد است، بنابراین نوع آموزش در خانهای را پیدا کنید که برای شما و فرزندانتان بهترین نتیجه را دارد.
مطالبی که میتواند برای شما مفید باشد :