جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هوش درون فردی در کودکان

هوش درون فردی در کودکان
خلاصه آنچه در این مطلب خواهید خواند
افراد با پتانسیل هوش درون فردی بالا، ایده‌ای از آنچه می‌خواهند به دست آورند و چگونه می‌توانند آن را انجام دهند، دارند. آنها انگیزه دارند تا آنچه را که می‌آموزند در زندگی روزمره خود به کار گیرند و برای رسیدن به اهداف خود صرف نظر از سن و سالش بسیار مصمم است.

هوش درون فردی چیست؟

هوش درون فردی به عنوان درون شخص تعریف می‌شود یعنی در درون خود یا ذهن یک فرد اتفاق می‌افتد. تعریف هوش درونی را نباید با هوش بین فردی که به اتفاقی بین افراد اشاره دارد، اشتباه گرفت. از این رو، تعریف هوش فردی در مورد ظرفیت کشف دنیای درونی و احساسات است. این نوع هوش می‌تواند به فرد کمک کند تا بر برنامه ریزی و مدیریت زندگی خود تمرکز کند.

به طور خلاصه، افراد با پتانسیل هوش فردی بالا، ایده‌ای از آنچه می‌خواهند به دست آورند و چگونه می‌توانند آن را انجام دهند، دارند. همچنین، آنها اغلب در آزمون‌های سایر انواع هوش نیز امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

برای مثال، شخصی با داشتن این هوش، مانند آلبرت انیشتین یا سقراط، ممکن است پتانسیل بهبود هوش کلامی و عددی را نیز داشته باشد. آیا می‌خواهید پتانسیل هوش درون فردی خود یا فرزندانتان را بهبود ببخشید؟

هوش درون فردی در کودکان
افراد با پتانسیل هوش درون فردی بالا، ایده‌ای از آنچه می‌خواهند به دست آورند و چگونه می‌توانند آن را انجام دهند، دارند.

هوش درون فردی در روانشناسی چیست؟

در سال 1983، هاوارد گاردنر، روانشناس رشد، 8 نوع مختلف هوش و سبک یادگیری را بر اساس نظریه هوش چندگانه تعریف کرد. بر اساس نظریه گاردنر، هوش یک پدیده ثابت نیست و افراد می‌توانند انواع و سطوح مختلف هوش را داشته باشند. فردی که دارای پتانسیل پیشرفته در هوش ریاضی است، جهان را از طریق ریاضیات درک می‌کند، در حالی که هوش چندگانه فردی این شانس را می‌دهد که جهان را از زاویه‌ای متفاوت ببیند.

     نظریه هوش چندگانه

 

هوش درون فردی در کودکان
فردی با شخصیت درون فردی اغلب برای رسیدن به اهداف خود صرف نظر از سن و سالش بسیار مصمم است.

ویژگی‌های هوش درون فردی چیست؟

سفر برای شناخت و درک دیگران برای شخصی با هوش فردی با شناخت خود آغاز می‌شود. این افراد بعد از اینکه خودشان را شناختند، فرصتی برای درک دیگران، دنیای درونی و افکارشان دارند و به این ترتیب، نقاط قوت درون فردی خود را نشان می‌دهند.

ما نمی‌توانیم افراد دارای هوش فردی را به عنوان افراد خودشیفته تعریف کنیم. خودشیفتگی به عنوان یک اختلال شخصیت طبقه بندی می‌شود، در حالی که هوش درون فردی یک اختلال نیست. علاوه بر این، افراد دارای هوش فردی نگران محیط اطراف خود هستند و نه فقط نگران خودشان.

بنابراین، فردی با هوش فردی بالا چگونه رفتار می‌کند؟ افراد با پتانسیل هوش فردی بالا انگیزه دارند تا آنچه را که می‌آموزند در زندگی روزمره خود به کار گیرند. شخصی با شخصیت درون فردی اغلب برای رسیدن به اهداف خود صرف نظر از سن و سالش بسیار مصمم است.

هوش درون فردی در کودکان
هوش درون فردی در کودکان با هوش درون فردی مستقل هستند و اعتماد به نفس بالایی دارند

کودکانی که دارای هوش درون فردی هستند چه ویژگی هایی دارند؟

  • به شناختن خود توجه نشان می‌دهند.
  • از تنهایی و کنار آمدن با چیزی به تنهایی لذت می‌برند.
  • شهود آنها قوی است.
  • مستقل هستند و اعتماد به نفس بالایی دارند.
  • آنها می‌توانند بسیاری از احساسات، به ویژه خشم را کنترل کنند.
  • در مقایسه با همسالان خود درونگراتر هستند.
  • آنها دوست دارند رویدادهایی را که تجربه کرده اند پردازش کنند.
  • آنها به دنبال درک اشتباهات خود در هر رویداد منفی هستند تا از موقعیت‌های مشابه در آینده جلوگیری کنند.
  • آنها تمایل دارند احساسات و افکار خود را به روش های خلاقانه مانند نوشتن یا موسیقی بیان کنند.

هوش درون فردی در کودکان
کودکان با هوش فردی از فرآیندهای فکری در خلاقیت، حل مسئله یا بهره وری استفاده می‌کنند

نمونه های هوش درون فردی چیست؟

هوش فردی عمدتاً در مورد مدیریت فرآیندهای فکری است. کودکانی که این نوع هوش را دارند از این استراتژی در خلاقیت، حل مسئله یا بهره وری استفاده می‌کنند. وقتی به مثال‌های هوش فردی نگاه می‌کنیم، می‌توانیم در مورد تفکر منطقی، کنترل احساسات، نظم، تمرکز و درون‌بینی صحبت کنیم. اگر شما یا فرزندانتان دارای هوش درون فردی هستید، بدیهی است که این مهارتها را دارید.

علاوه بر این، آگاهی از موقعیت، برنامه‌های خاص و تفکر بصری و مفهومی از دیگر نمونه‌های هوش فردی هستند. سخت کوشی، خودراهبری و موفقیت که نمونه‌هایی از اهداف درون فردی است که برای شخصیت بین فردی بسیار مهم است.

هوش درون فردی در کودکان
کودکان با هوش فردی می‌توانند احساسات خود را مدیریت کنند و آنها را آشکارا به دیگران منعکس کنند.

چرا هوش درون فردی مهم است؟

وقتی فکر می‌کنید که شما یا فرزندانتان هوش فردی دارید، می‌توانید به این فکر کنید که چگونه این هوش  به روابط، مدرسه، کار یا زندگی روزمره کمک می‌کند. بیایید عمیق بشویم و پاسخ این سوال را بیاموزیم که “هوش درون فردی برای چیست؟”

این هوش  یکی از انواع هوش است، اما بدیهی است که هر فردی با این نوع هوش نیز دارای نقاط ضعف و قوتی است. اولاً کودکانی که این نوع هوش را دارند می‌توانند افکار و احساسات خود را به خوبی ارزیابی کنند. این به آنها وضوح ذهنی می‌دهد. بنابراین آنها می‌توانند اهداف خود را بهتر از دیگران تعیین کنند و به راحتی به آنها دست یابند.

علاوه بر این، آنها می‌توانند احساسات خود را مدیریت کنند و آنها را آشکارا به دیگران منعکس کنند. اما اگر فرزندان شما این ویژگی‌ها را ندارند، لازم نیست نگران باشید. شما همیشه می توانید هوش درون فردی و مهارت های شناختی فرزندتان را از طریق ابزارهای مناسب برای موفقیت بیشتر توسعه دهید.

هوش درون فردی در کودکان
کودکان دارای هوش فردی از هوش خود آگاه هستند. آنها می‌دانند که به چه اهدافی می‌خواهند برسند و برای رسیدن به آنها باید چه کاری انجام دهند.

توسعه هوش درون فردی در کودکان

همانطور که هاوارد گاردنر گفته است : «هر چیزی که ارزش یادگیری دارد را می‌توان به روشهای مختلف آموزش داد. تنوع این روشها هوش چندگانه را تحریک می‌کند.»

با استفاده از ابزارها و تمرین های موثر یادگیری، همیشه می توانید توانایی های شناختی خود را به روش های مختلف توسعه دهید. کودکان دارای هوش فردی از هوش خود آگاه هستند. آنها می‌دانند که به چه اهدافی می‌خواهند برسند و برای رسیدن به آنها باید چه کاری انجام دهند. آنها از اشتباهات خود درس می‌گیرند و اغلب از کار فردی لذت می‌برند.

راهکارهایی برای توسعه هوش درون فردی

1. برای فرزندان خود یک دفتر خاطرات داشته باشید

یک دفتر خاطرات می‌تواند به کودک شما کمک کند تا آنچه را که در اطرافش می‌گذرد از زاویه‌ای متفاوت ببینید. یادداشت روزانه روزانه نیز به ایجاد آگاهی کمک می‌کند. اگر نوشتن خاطرات قدیمی به نظر می‌رسد، می‌توان آن را با استفاده از ضبط صدا نیز ثبت کرد. «نوشتن در دفتر خاطرات فرزندتان را به یاد اهداف و یادگیری‌اش در زندگی می‌اندازد و شرایطی را فراهم می‌کند تا کودک شما یک گفتگوی متفکرانه با خودش داشته باشد.

2. برای آنها فرصتی برای استراحت فکری فراهم کنید

تفکر یکی از بزرگترین توانایی‌های بشر است. با ایجاد وقفه‌های فکری کوتاه برای فرزندان خود می‌توانید هوش فردی آنها را توسعه دهید. مهم نیست در مورد آن چه فکر می‌کنید، شما از تاثیر سفرهای فکری در طول استراحت‌های کوتاه آنها در یک روز شوکه خواهید شد.

هوش درون فردی در کودکان
برای توسعه هوش درون فردی سرگرمی‌های اجتماعی فرزندانتان را توسعه دهید

3. همه انواع هوش را در نظر بگیرید

اگر از نظریه هوش های چندگانه هاوارد گاردنر استفاده کنیم، می توان گفت که یک فرد می تواند در بیش از یک زمینه هوش موفق باشد. جدا از هوش فردی، می‌توانید با برنامه ریزی برای انجام فعالیتهای درون فردی مناسب، فرزندان خود را در بسیاری از زمینه‌ها به ویژه هوش بصری و کلامی ارتقا دهید.

4. سرگرمی های اجتماعی را توسعه دهید

هوش فردی فقط در مورد افکار و احساسات درونی کودکان صدق نمی‌کند. این مهم است که بدانید کودکان با این هوش در سطح بالا می‌توانند احساسات و افکار دیگران را نیز درک کنند که این یک ویژگی رهبری بسیار مهم است.

کودکان با پتانسیل هوش  فردی بالا ممکن است در سازگاری با محیط‌های اجتماعی مشکل داشته باشند، اما این مشکلی است که می‌توان با سرگرمی‌های اجتماعی بر آن غلبه کرد. مشارکت بیشتر در جوامع اجتماعی و فعالیتهای هوش هیجانی می‌تواند به مدیریت و در نهایت از بین بردن اضطراب اجتماعی کمک کند.

5. آنها را در فعالیت های توسعه شخصی شرکت دهید یا کتاب بخوانید.

اشاره کردیم که کودکان با هوش فردی بالا ممکن است دائماً به دنبال رشد خود باشند. برای حمایت از آنها، می‌توانید فرزندتان را به سمت فعالیتهای رشد شخصی و کتابهای رشد شخصی متناسب با سن تشویق کنید. کارگاه‌های دوستدار کودک فعالیتهای اجتماعی عالی برای رشد درون فردی هستند. با این نوع آموزش، کودکان مجموعه مهارتهای مناسب برای آموزش را توسعه می‌دهند.

هوش درون فردی در کودکان
کودکان با هوش فردی بالا ممکن است دائماً به دنبال رشد خود باشند. برای حمایت از آنها، می‌توانید فرزندتان را به سمت فعالیتهای رشد شخصی و کتابهای رشد شخصی متناسب با سن تشویق کنید.

کودکان با هوش فردی به چه مشاغلی گرایش دارند؟

به لطف نمونه‌های بزرگ هوش فردی، مانند مصطفی کمال آتاتورک، ارسطو، سقراط، فردریش نیچه و آلبرت انیشتین، ما دیدیم که چگونه افراد با این نوع هوش مسیر تاریخ را تغییر داده اند.‌آنها به لطف تخیل، شهود، خلاقیت و سایر ویژگی هایی که با هوش درون فردی دارند، به کارهای بزرگی دست یافته اند و نشان خود را در جهان به جا گذاشته اند. شغلی برای هوش درون فردی باید متناسب با ویژگی‌های منحصر به فرد آنها باشد.

نویسنده، شاعر، فیلسوف، رهبر مذهبی، مربی خصوصی، مربی کامپیوتر، پلیس و سایر واحدهای نیروهای امنیتی، وکیل، سیاستمدار، کارآفرین، مزرعه دار، تاریخ شناس، مخترع، کتابدار، روانشناس، دانشمند، مشاور، محقق، نظریه پرداز از جمله مشاغلی هستند که کودکان با هوش درون فردی به آنها گرایش پیدا می‌کنند.

مثالهای بالا را می‌توان به عنوان یک لیست ایده‌آل برای افراد با هوش فردی استفاده کرد. اما هرگز نباید فراموش کنید که مغز ما در بیش از یک نوع هوش عمل می‌کند. بنابراین شما یا فرزندتان می‌توانید در انواع دیگر پتانسیل بالایی داشته باشید و در زمینه‌های مختلف نیز شغل موفقی داشته باشید.

 

 

 

     مطالبی که می‌تواند برای شما مفید باشد :

     هوش بین فردی در کودکان

     هوش بدنی – حرکتی در کودکان

زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
دسترسی سریع